keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Kierrätettyä, tuunattua, pitsiä!

Kiinnostaako sinua ekologisuus?
Entäpä kierrätys?
 
Siinä tapauksessa katseet tänne.
Taannoin tässä selaillessani nettiä verkkokalvoilleni pompsahti mainos kauniista pitsillä tuunatusta käsilaukusta. Laukku oli niin kaunis, että sai minut napsauttamaan tieni nettisivuille. Kyseessä oli Tuuni & Loru- verkkokauppa. Tuuni & Loru on kahden suunnittelijan ekotietoinen tuotemerkki. Tuija Lommin laukut ja asusteet kantoivat aiemmin nimeä Tuuni sekä Susanna Toivaisen lastenvaatemallisto nimeä Loru. Ystävysten tiet nitoutuivat yhteen ja syntyi Tuuni&Loru mallisto.
Yhteiset tuotteet ovat aika uusia, nimittäin keväällä 2015 putkahti ulos ensimmäiset yhteiset tuotteet.
Tuotteet syntyvät vahvan suomalaisen käsityöperinteen pohjalta. Osassa tuotteita käytetään mm. kierrätettyjä pitsejä, jotka ovat käsivirkattuja. Vaatteita taas koristavat heidän omat painokuvionsa, joita tarkemmin tarkastellessa tarkkasilmäinen voikin huomata niiden olevat virkkauskaavioita. Kaavioita jäljentäen voit itsekin virkata vaikkapa pyöreän liinan. Miten loistava keksintö!
Vaatteissa käytössä ovat ekologiset materiaalit kuten luomutrikoo ja kierrätyskuitu trikoo. Oletko koskaan kokeillut miltä ne iholla tuntuvat? Kokeile ihmeessä, melkein ei raskisi pois riisua.
Osan painokuvioista Susanna ja Tuija painavat itse, ajatelkaa! Käsityötä parhaimmillaan. Näitä tuotteita ei synny liukuhihnalta työläislasten käsistä tuhansia päivässä, vaan nämä valmistetaan kotityöhuoneessa ja ommellaan suomalaisessa ompelimossa.
Ja enhän minä sieltä sivuilta pois päässyt ilman, että jotain olisi matkaan tarttunut. Eikä ihme, olisin voinut ilosta kiljuen klikkailla kaikki tuotteet ostoskoriin. Niin ihania ja suloisia.
Valitsin meille nämä minusta niin herttaiset kierrätysmateriaaleista valmistetut tyynynpäälliset.

Isoäitiemme vanhat pitsiliinat ovat taas päässeet esille ja ilostuttamaan meidän arkea.
Hauskan tästä tyynystä tekee myös se, että minusta se sopii niin mummolatyyliseen sisustukseen, romanttiseen sisustukseen ja kivasti se istuu myös tänne meidän skandinaaviseen kotiin. Ja nuo sävyt tyynyissä, eipä olisi paremmin voinut sattua!
Vinkkinä teille lukijoille, että nyt näitä tyynyjä löytyy Tuuni&Lorun- verkkokaupan  Alekopasta.
Joulupukin konttiin? Minä ainakin olisin aivan innoissani tällaisesta lahjasta.
Lisäksi valitsin vähän syksyn väriä kotiimme ja makuuhuoneeseen tuli pieni pilkahdus sinapin  keltaista. Miten kauniilta se värinä näyttääkään valkoisen ja harmaan keskellä.
Klik näitäkin on vielä alekopassa jäljellä. Olisipa tähän ihana paketoida jouluyllätys ystävälle, voiko kauniimpaa pakettia ollakkaan?
Meillä tässä säilyvät puhelimen laturi, lukulasit ja nenäliinapaketti. Kätevästi saatavilla ja kauniisti piilossa.
Mikä minua erityisesti ilahduttaa näissä tuotteissa on mahtava kierrätys, suomalaisuus ja käsityöperinteen vaaliminen.
Tässä muuten se laukku, mikä alun perin sai minut eksymään verkkokauppaan
Niin herttaisen söpö, ja väreiltään kuin minulle tehty. Minä rakastan pitsejä!
Mitäpä tykkäätte te?
Mitä kierrätys sinulle merkitsee?
Entäpä ekologiset valinnat?
Vinkkaanpa vielä lopuksi, että kannattaa pysyä kuulolla, jos tahdotte nähdä vähän vaatemallistoakin in action ;) ja luvassa jotain kivaa teille lukijoillekin.

4 kommenttia:

 1. Minä olen mummin virkkaamat pitsit siirtänyt tauluun ja tyynyihin. Tykkään tosiaan tuosta kierrättämisestä. Ostan usein vanhoja puulevyjä ja leluja, teen niistä tauluja tai vain uudistan niitä.
  Aivan ihania nämä pitsityynyt <3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania!!! Tutustumaan nettisivuille hetimmiten <3

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita! <3 Täytyykin kurkata nettikauppaan ;)

  VastaaPoista
 4. Mikä/mistä tuo tuoli on? :)

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)