sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Onko musta mustan ystäväksi?

Niinkuin jo aikaisemmin kerroin, olen karsastanut mustaa väriä kotimme sisustuksessa. En osaa sanoa, mistä se johtuu. Ehkä tällaisen sisäisen romantikon ja lämpimän ystävälle se on tuntunut liian kovalta ja kylmältä. Vaikka kylmä värihän valkoinkin on? Mene ja tiedä, sinuiksi en mustan kanssa vain ole tullut.
Voitin taannoin erään blogin arvonnasta kivan mustan kynttilänjalan. Siitä se ajatus oikeastaan lähti. Kaiken muun meillä olevan rinnalla se ei löytänyt paikkaansa ja tuntui kovin irralliselta. 
Päätin kokeilla yhdistää muita mustia tavararoita kokoelmaksi. Kohta yhdistin jo tauluja ja lopulta mukaan pääsivät nämä huiman ihanat pilleistä tehdyt tähdet. Nyt kokonaisuus miellyttää silmää ja jostain syystä musta tässä kokoonpanossa ei tunnu kovalta. 
Mutta tuskin tämän enempää mustaa meille tulee, kiva piristys tämäkin.

Minulla on näitä pillitähtiä kolme kappaletta. Yhden laitoin hyllyyn ja kaksi pääsi roikkumaan viereen. Tähdet on valmistettu Taito Shopin kurssilla Oulussa. Siellä sitä voi kaikkea ihanaa tehdä. Pillihimmeleitä, näitä tähtiä, origamivalaisimia jne. 
Askartelu on kyllä yksi parhaimmista jutuista mitä voi tehä työn vastapainoksi. Lapsetkin tykkää hurjasti leikellä ja liimata, aina on pöydät  liimassa ja paperisilppua lattioilla.
Mites te ootte tulleet sinuiksi mustan kanssa? Minä täällä  vielä pohdin, onko musta mustan ystäväksi? :)


23 kommenttia:

 1. Meidän kotona musta on vain yksi väreistä muiden joukossa. Sitä on ripoteltuina pitkin poikin meidän kämppää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on, väri vain. Mutta jotenkin en ole osannut sitä vain käyttää :)

   Poista
 2. Mulla on ollut sama ongelma mustan kanssa, en tiedä olemmeko kavereita vai emme. Pikkuhiljaa musta on hiipinyt meidän sisustukseen, ensin vähän ja nyt meillä on jo pieni musta pöytäkin, mene ja tiedä, tuleeko sitä vielä enemmän. Sinun tekemäsi asetelma on todella kiva ja kyllähän se musta ryhdittää valkoista ja vaaleaa ympäristöä. Olethan muistanut osallistua arvontaan blogissani. :)

  VastaaPoista
 3. Minä en ainakaan pelkää mustaa, sopivissa määrin se on vain loistava ryhdittäjä! Älä suotta pelkää :) kiva asetelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen arvasinkin Jenni ;) En minäkään varsinaisesti pelkää, mutta jotenkin silmä vaatii tottumista siihen. Vaikea selittää :D

   Poista
 4. Ihan kivalta näyttää juuri noin pieninä ripauksina.
  Ajattelen mustasta ihan samanlailla. Meille tuli musta piano jota ensin vähän karsastin mutta sain sen sopimaan muuten valkoiseen kotiimme lisäämällä vähän jotain pientä mustaa lisää. Lopputulos onkin ihan miellyttävä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva kuulla. Yksittäiset elementit riitelisivät liikaa, joten minunkin piti kerralla sitten useampi juttu mustaa lisätä.

   Poista
 5. Seitsemän vuotta olemme olleet mustan kanssa kavereita, eikä vielä olla kyllästytty toisiimme :)

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää! Mulla on nyt joku mustakausi,olen haaveillut jopa mustasta seinästä.:-D
  Nuo pillisomisteet on kivat! :-)

  VastaaPoista
 7. Musta tuo tosi hyvin kontrasti teille :). Tykkään :)

  VastaaPoista
 8. Kaunista!! Itsellä vuosien aikana musta on välillä aivan out, mutta tällä hetkellä yksi valkoisen rinnalla pääväreistä :). Ihana blogi sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Näitähän tulee ja menee, valkoinen on vielä pitänyt pintansa :P

   Poista
 9. Kyllä tuo musta antaa ryhtiä ainakin kuvissa. Kivalta näyttää! Itsekin mietin samaa välillä, vaikka ehkä meillä on aika paljon mustaa. Ihana blogi sinulla! Terkuin uusi jäsenesi Kaisa :)
  Ps. Kiva, jos käyt myös suht tuoreessa sisustusblogissani. Os.on http://villamurunen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. Mukava Kaisa, että löysit tänne minä tuun kyllä vastavierailulle.

   Poista
 10. Ihania noi tähdet. <3

  http://leveamminhymyilevaperhe.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Hyvältä näyttää. Mitähän tykkäisit tästä talosta, missä osa seinistäkin on mustia ;)

  VastaaPoista
 12. Musta on mustan ystäväksi, jos musta on jonkun toisen kotona :). Muilla kun se näyttää jotenkin niin kivalta (niinkuin nyt noissa sunkin kuvissa), mutta itse en ole osannut ottaa sitä käyttöön vaikka paljon kaikenlaista kivaa mustavalkoista kaupoissa usein bongailenkin. Mutta mulla nyt tunnetusti kestää muutenkin aina monta vuotta tottua johonkin ja sitten kun alan olla sitä mieltä, että "vois olla ihan kiva juttu", koko väri on poistettu kaikista maailman valikoimista ja jään harmittelemaan omaa jahkailuani :)

  VastaaPoista
 13. Voiskos noista tähdistä saada teko-ohjeen? Olis kiva saada omaan kotiinkin tuollaiset :)
  Kiitos jo etukäteen jos onnistuu!

  VastaaPoista
 14. Olipas jotenkin jännä nähdä täällä mustaa. Sopii teillekkin tosi hyvin, vaikka enemmän näen teidän sisustuksessa valkoista ja puuta.

  Meillä on aika paljonkin mustaa. Ei niinkään pieniä yksityiskohtia, vaan isoja hallitsevia huonekaluja kuten sohva olohuoneessa.

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)