perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukuun viides

Sumuinen aamu, pieni pakkanen. Aamuhämyssä pienet jalat kipittävät nopeasta ensimmäisenä joulukalenterille. Pussista paljastuu suklaata ja helmiä. Illalla siis askarrellaan. Unipörröiset tukat istuvat vieretysten sohvalla viltin alla ja katsovat pikkukakkosta. Äiti nauttii aamukahvinsa parin joulukarkin kera ja nauttien rauhallisesta hetkestä. 
Kynttilät tuovat tunnelmaa ja joululaulu kaikuu hiljaa taustalla. Sytytämme valot kuuseen ja tähdet ikkunaan, joulun lämpö hiipii sydämeen yhtäaikaa valon kanssa. Aamupalan  jälkeen lapset saavat konvehdit, kyllä joulunaikaan voi vähän herkutella. Esikoinen lähtee viikon viimeiselle koulupäivälleen ja me pienempien kanssa jäämme kotiin. Äidin vapaapäivä. Pyjamat päällä hipsimme vielä viltin alle ja istumme sylikkäin. Kaikessa rauhassa, aloitamme tämänkin päivän arjen askareet. Nauttien kynttilöistä, tunnelmasta ja suklaantuoksusta. Mitähän joulupukki tänä vuonna tuo, kysyy keskimmäinen?  En osaa sanoa, vastaan ja samalla ajattelen : " Toivottavasti se tuo rauhan ja rakkauden jokaiseen sydämeen". Hyvää viikonloppua!

15 kommenttia:

 1. Ihanan levollinen tunnelma kuvissa. Sellainen, että joulu on jo nurkan takana. Niin kuin onkin. :) Rauhallista viikonloppua ja mukavaa Suomen itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltähän se joulu jo kurkkii :) Voi, että minä taas eilen nautin kun leivottiin kynttilänvalossa joululauluja kuunnellen .) Ihanaa aikaa tämä joulu.

   Poista
 2. Kuulostaa aivan ihanalle teidän aamu. Niin arvokkaita hetkiä. Tosi kaunis jouluinen koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ovat. Nautitaan pienistä hetkistä, kohta huomataan, että ne olivat niitä suuria hetkiä :)

   Poista
 3. Ihanaa viikonloppua, levollisia kuvia :)

  VastaaPoista
 4. No joo, joku ilkee vois sanoa että onpas naiivi toivotus - minä sanon että onpas kauniisti kiteytetty joten teille myös, rauhaa ja rakkautta sydämiin, voisko sen kauniimmin sanoa :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. On se välillä ihana ku saa hengähtää. Yleensä kauhia härdelli kun toimitat yhen kouluun ja ittesi töihin. :P

   Poista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)