torstai 29. syyskuuta 2016

Surrurrurrur...kun tulee siihen ikään ;)

No niin, nyt olen tullut siihen ikään, että ilmoittauduin.....ompelukerhoon! Voi, että meitä on naurattanut ajatus ompelukerhosta, joka väistämättä tuo mielikuvan iäkkäämmistä rouvista käsittelemässä kylän muhkeimpia juoruja ja ommellen täydellisyyttä hipovia ompeluksiaan :)
No mielikuva on siltä osin väärä, että kaikki kyllä keskittyvät ompeluun, kuulumisia vaihdellaan, vinkkejä jaetaan ja tällainen keltanokkakin on otettu iloisesti joukkoon mukaan.


  Olen kuitenkin aivan totaalisen hurahtanut tähän uuteen harrastukseeni. Jopa niin hurahtanut, että olen alkanut ahkerasti ompelemaan myös kotona. Useat iltayöntunnit on saumuri ja ompelukone  hurruutellut ja pöksyä ja paitaa lapsille saatu valmiiksi. 

 
 
Viimeisimpänä projektinani tein itselleni syystakin. Vähän siistimmälle takille oli tarvetta ja miksipäs ei, ehkä mä voin kokeilla....
Vähän kyllä hirvitti alkaa vuorellista takkia tekemään tällaisena keltanokkana, jolle suurta tuskaa alkuun tuotti kaava-arkeista kaavojen piirtäminenkin. Mutta päättäväisyydellä ja palavalla halulla oppia pääsee näköjään pitkälle :)
Kuusi tuntia se otti, mutta nyt on takki valmis ja kokokin sattui nappiin. Kaavoja muuntelin vähän oman mielen mukaan. Kankaana takissa käytin Ikean verhokangasta, jossa minusta on hauska kuviointi. Sulaudun nyt siis verhoihimme.
Vuoren takissa musta puuvilla. Vetoketjun halusin ehdottomasti näkyväksi malliksi ja huppu oli löydyttävä.Seuraavan projektina onkin takki vähän pirteämmällä kankaalla kevääksi. Kankaat olen jo mielessäni valinnut ja ehkäpä toteutuskin alkaa syksyn aikana.
Semmoinen uusi harrastus mulla. Se tunne, että opit jotain uutta ja näet lopputuloksen itse tekemänäsi on niin hienoa. Kunnianhimo kasvaa ja mieli tekee kokeilla haastavampaa. Eikä asiaa yhtään auta ihania kankaita pursuavat kaupat!

 
Joko sinä olet löytänyt ompelun ihanuuden?
Onko neula keskellä kämmentä vai surautteletko surutta?
 

8 kommenttia:

 1. En ole mikään taituri ja usein ompelen ilman kaavoja, mutta nautin kyllä ompelusta kovasti.
  Sinun tekemät vaatteet ovat aivan upeita <3

  VastaaPoista
 2. Sen verran pysyy neula kädessä mitä entisöonnissä tarvitsee, mutta ompelukone on minulle vieras kapistus. Ihan huikeita kuoseja!

  VastaaPoista
 3. Wau, hieno takki. Tuollainen harrastus olisi kyllä kiva, en vaan ole kuullut vastaavaa meillä pidettävän. Itse olen nyt innostunut virkkaamisesta ja neulomisesta, sitä kun voi tehdä samalla kun katsotaan TV. Pitäiskö itsekin ottaa koneet esile ja ommella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeileppas, sekin on aika koukuttavaa. minäkin kaivelin kutimet esiin syksyn tullen, mukavaa hommaa.

   Poista
 4. Olet ommellut tosi ihania juttuja! Itse olen ennen lapsia ommellut jonkin verran vapaa-aikana, enimmäkseen tilkkutöitä ja korjauksia ja pikkujuttuja sisustukseen. Tuo takki on niin ihana, että tiedustelen heti, millä kaavoilla olet sen ommellut? Olisikohan niitä mahdollista saada suht helposti jostakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottobresta otin kaavat, en kyllä muista mikä numero. Ja muokkasin kaavaa aika lailla omiin mittasuhteisiin ja yhdistelin paloja :)

   Poista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)