sunnuntai 2. lokakuuta 2016

No kun tuli se huikee idis!

Niin kuin viime viikolla vähän vihjailinkin niin pyörittelin seinäasiaa mielessäni. Sain nimittäin paikallisessa sisustusliikkeessä kalkkimaalihyllyä järkkäillessäni huikeen idiksen liittyen meidän olohuoneen seinään. Muutamia kuukausia sitten jouduin maalaamaan harmaaksi kalkkimaalatun olohuoneen seinämme uudelleen. Pikku sormet olivat jättäneet mukavia rasvajälkiä pitkin seinustaa ja koska kalkkimaalia ei hirveästi märällä voi hankailla päätin silloin maalata seinän uudelleen mustalla kalkkimaalilla. Musta seinä on kyllä makia, mutta meikäläiselle saattoi sattua pieni arviointivirhe tilan suhteen. Nimittäin pari kymmentä neliötä mustaa seinää olohuoneessa on melkoinen valonsyöjä. Pienemmällä seinällä musta olisi toiminut loistavasti, mutta onneksi kalkkimaali ei ole kovin tyyristä ja se on hyvin helppoa käyttää. Päätin vähän raikastaa huonetta sutimalla mustan maalin päälle vähän miten sun sattuu pehmeän valkoista, reippaasti vedellä ohennettua kalkkimaalia. Nuorimman päikkäriaikaan teipit listoihin, sanomalehdet lattiaan ja pensseli heilumaan. Siinä ei nokka kauaa tuhise, kun jäljen ei tarvitse olla tasaista. Toivoin epätasaista pintaa ja sitähän sitä syntyi.
On se muuten kuulkaas uskomaton juttu, miten paljon seinän väri vaikuttaa huoneen fiilikseen. Nyt kun tuli vaaleaa seinää alkoi mieli jo vaellella joulussa ja joulukoristuksissa :D Ehkä vielä hetki pitää malttaa :P Innostuin vähän enemmänkin tuosta kalkkimaalauksesta ja luvassa piakkoin muutama muukin juttu.Sellainen pieni facelift tänä viikonloppuna, ensi viikonloppuna häärätäänkin jo eri tilan kimpussa :)
Aurinkoista viikkoa sinne!

4 kommenttia:

  1. Näin kuvien välityksellä tulee mieleen seinästä marmoripinta. Tosi mageen näköinen <3

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva seinä tuli! Täälläkin jo ajatukset karkailevat jouluun :D Mutta jos vielä tovin malttaisi. Onhan tässä paljon muutakin ennen sitä.
    Aurinkoa viikkoon!

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)