tiistai 6. syyskuuta 2016

Melkein valmis muutos

Muutama postaus sitten kirjoittelin teille talomme ulkovuoren maalausprojektista. Postaukseni voit lukea tästä. Talomme oli siis sivuiltaan punatiilinen ja puuosat olivat oikein synkän tummanruskeat. Ajatus talon ulkovuoren maalauksesta on kytenyt koko tässä asumisemme ajan, mutta aikaa ja rahaa ei projektiin ole riittänyt muiden remonttihommien ohella. Lainalla kun emme remontteja ole halunneet tehdä. Nyt kun sisähommat olivat sellaisella mallilla, että mikään paikka ei akuutisti remonttia tarvinnut oli mahdollisuus aloittaa ulkopuolen remontti.
Ehdimme aloittaa maalauksen ja saimmekin sen ihan hyvään vauhtiin heinäkuun loppu puolella. Sitten alkoi mieheni opiskelut ja hän asuu toisella paikkakunnalla opiskeluviikot. Viikonloppuisin hänen täällä ollessa ei tullut mieleenkään tuhlata yhteistä aikaa maalaukseen. Iltaisin pystyin jotain pientä maalaamaan lasten leikkiessä, mutta mihinkään kovin suureen pintaan ei kannattanut edes haaveilla koskevansa.  Hiljalleen ollaan saatu hommat siihen pisteeseen, että enää oikeastaan toisen puolen sokkeli, julkisivun portaat ja korkeat päädyt odottavat maalia. Säät ei kauheasti ole maalausta suosineet, mutta jospa vielä tälle syksyä ehdittäisiin.
Tältä talomme näytti ennen maalausurakan aloittamista.Tiilipintojen maalaukseen löysimme pitkän etsinnän jälkeen maalin Taloon.comin valikoimista. Tuolloin onneksi sattui olemaan maaleista vielä kampanja alennus.
Maalina tiilipinnoille käytimme GVK.n täyshimmeää silikoniemulsio maalia, joka sävytettiin valkoisella.
Maalin sekaan tiiltä suojamaan ensimmäiseen kerrokseen lisäsimme

Puuosien maalauksessa käytimme täysin mustaksi sävytettyä Airisto ulkoakrylaattimaalia. On muuten hyvä maali! Leviää kuin unelma ja mattapinta on niin kaunis.
Sokkelit maalasimme myös samalla mustan sävyllä kuin puiset osat.

ja se tärkein osuus: Miltä näyttää nyt ja kannattiko?
No, tältä näyttää nytJa TODELLAKIN kannatti!
Nyt talo on enemmän meidän tyylin mukainen ja paljon pirteämpi.
Vielä viimeinen rutistus ja sitten taas pihan kimppuun, se nimittäin odottaa vähän fiksaamista ja uusia valaisimia. Ehkä pihahommia jää ensi keväälle, mutta valaisimet on ehdittävä talven varalle asentaa.
Jos sinulla herää kysyttävää maalausprojektista tai tiilipintojen maalauksesta laita ihmeessä vaikka sähköpostia, auttelen mielelläni minkä osaan.
Tehokasta loppuviikkoa sinne, nautitaan kauniista syksystä!

8 kommenttia:

 1. Me maalasimme myös kaksi vuotta sitten talomme valkoiseksi, ennen talo oli punatiilinen ja tosi synkkä. Lopputulos oli upea ja Niinkuin naapurimme sanoin "upea lumilinna" meillä tosin tehostevärinä on tummanharmaa ikkunoissa ja kivijalassa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kannatti. Tiilien valkaisu muutti tamon kuin uudeksi.

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää! Itse päädyin investoimaan ruiskurappauksen tiilipintaan. Tuli kerralla hyvä 😊

  VastaaPoista
 4. On raikkaampi ilme kyllä, kannatti taatusti. Miten teillä sisäremontit, onko kylppäri vielä Kasarimallia?

  VastaaPoista
 5. Heippa! Meillä on kans suunniteltu talon maalaamista. Kyseessä on juurikin punainen tiilitalo, jossa punaiset puuosat. Paljonko arvioisit, että koko hommalle tuli hintaa? Voi laita pliis pliis lisää kuvia! 😊

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)