keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Tuunattu lattiakynttelikkö

Aina näin joulun lähestyessä olen haaveillut lattiakyntteliköstä. Pari vuotta sitten haaveilen sellaisesta korkeasta, hopeanhohtoisesta kyntteliköstä. Viime vuonna ei oikein löytynyt mieluista, hopeanhohtoinen ei tuntunut enää kivalta. Haaveilin, vaikka tiesin, että eihän siinä kynttilöitä voi polttaa mulloin, kun lasten mentyä nukkumaan. Mutta se mielikuva tunnelmasta, viltin mutkassa, kaikessa hiljaisuudessa kynttilöiden palaessa isossa kynttelikössä ei jättänyt minua rauhaan. Eikä kynttelikkötuskaa yhtään helpottanut, että mieheni kanssa vapaailtaa viettäessämme illastimme ravintolassa, jossa joka ikkunalla paloi kyntteliköissä oikeat valkoiset, pitkät kynttilät. Se tunnelma <3 No mitenkään aktivisesti en kynttelikköä kuitenkaan metsästänyt, realiteetit mielessäni pitäen.
Mutta miten kävikään, kun sitä vähiten odottaa, voi löytää jotain mieluisaa. Tälläkin kertaa paikallinen kirpputorimme yllätti positiivisesti. Siellä se nurkassa, vähän muiden rojujen takana nökötti tämä kaunotar. Musta jo elämää nähnyt metallinen lattiakynttelikkö. Muutamalla eurolla lunastin sen mukaani ja tiesin heti, kuinka saisin sen sopimaan omaan sisustukseemme. Jotain uudistusta se mielestäni kaipasi, vaikka monen makuun se olisi varmasti ollut ihan tuollaisenaan.
Kunnollinen rapsutus, steariinit ja kynttilänjämät pois ja valkoista maalia pintaan.
Tämä kynttelikkö on siitä hauska, että sen saa ruuvattua keskeltä kahtia. Kahteen osaan siis.
Minulta oli jäänyt lampputuunauksistani muutamia isoja puuhelmiä ja kaupunkireissulla hain muutaman pussin lisäksi. Rakas tuunausapurini porasi helmien reikiä vähän isommaksi niin, että ne mahtuivat pujottamaan kynttelikön varteen. Erikokoisia helmiä, satunnaisessa järjestyksessä.  
Persoonallinen, tuunattu kynttelikkö on valmis. Eikö vain tullut veikeä? Hauska, leikkisä ja samalla trendikäs. Mitäs tykkäätte? 

6 kommenttia:

 1. Onpas kiva! Helmet kruunaavat koko komeuden <3

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana! <3 Pitäsiköhän munkin mennä metsästään jotain diy-juttuja kirpparille, kun jos sieltä voi löytää noin ihania aihioita, mistä tehdä? :D <3

  VastaaPoista
 3. Ei enää samaksi uskoisi. Ihana muutos ja todella onnistunut <3

  VastaaPoista
 4. Ootpä näppärä! Kiva kynttelikkö!

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)