keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Valloittavan ihanaa keramiikkaa

Sain tilaisuuden tutustua keramiikkataiteilija Anna Matinlaurin valloittaviin käyttökeramiikka tuotteisiin. 

Annan paja sijaitsee täällä Pohjois-pohjanmaalla Tyrnävällä. Hän valmistaa tuotteensa alusta loppuun saakka itse omassa pihapiirissään, omassa pajassaan. Tuotteita ei valmistu sarjatuotantona vaan jokainen on yksilöllinen, huolella luotu ja viimeistelty.
Tärkeimpänä tuotteissaan Anna pitää niiden sisältämää jujua, ideaa. Jokaisessa on jokin.
Hienona esimerkkinä tämä aamiaisveistos, joka on samalla myös taidetos. Jokainen voi muokata sen haluamaansa muotoon. Joko kaikki osat yhdessä tai osa erillään. 
Sirotin ja sokerikko muodostavat  myös oman kokonaisuutensa, jolloin sirotin toimii sokerikon kantena. Kaikki aamiaisveistoksen osat ovat uunin ja konepesun kestävää kivitavarakeramiikkaa.

Ei haittaa, vaikka tämä kaunis aamiasveistos jäisikin pöytään, eikä hukkuisi piiloon kaappien kätköön.


Aamiaiveistokseen kuuluu sirotin, kuppi, vati, kulho ja sokerikko. Kaikki osat sopivat yhteen toistensa kanssa. Nerokasta, sanon minä. 
Itse ihastuin myös näihin kauniisiin sävyihin. Ainakin meille nämä sävyt istuvat hienosti.
 Minä käytän ihan koristeinakin.
Lisää erilaisista aamiaisveistoksen kokoonpanoista voit katsoa Anna Matinlaurin nettisivivuilta


Pinkka astiasarjassa taas jujuna on astioden saumaton pinottavuus.  Pinottavuuden ansiosta astiat on helppo säilyttää myös vähemmän tilan kodissa.  Sarjan sävyt sointuvat toisiinsa ja kulhoista löytyy jännittäviä yksityiskohtia. Tuoteperheeseen kuuluu kattamiseen, ruoanlaittoon ja ruokailuun kuuluvia astioita, kuten kulho, kahvaton muki (kaksi kokoa), kahvallinen muki, kermakko ja sokerikko, sirotin (kaksi kokoa), vakka (säilytykseen, kaksi kokoa) sekä uunivuokia (syvä ja matala) sekä lautanen / vuoan kansi. 

itse ihastuin tähän kuvaan ja sävyihin

 

(kuva Anna Matinlaurin sivuilta) 

Kaikki astiat ovat uunin ja konepesun kestävää kivitavaraa. Mukeja ja kahvikuppeja valmistetaan valkoisena, kulhoissa yms. ulkopinnan lasite ja pintakoristelu vaihtelevat, mutta sisäpuolella kaikissa on kiiltävä, elintarvikkeille sopiva lasite. Tällä hetkellä sarjaan kuuluu mukeja, kahviastioita, jauho- ja ryynivakkoja sekä kulhoja.

Lisäksi hänen valmistamanaan löytyy tätä iloisen värikästä Ilopiirto sarjaa. Ihanat värit ja kaunis kuviointi. Sopivat melkeinpä kotiin kuin kotiin.
Näitä katsellessa ja näistä kahvia nauttiessa tulee melkein väkisellä hyvälle tuulelle. Väriterapiaa parhaimmillaan. Minä kyllä pitäisin näin ihan vain koristeinakin. Kauniita sävyjä tänne vaalean keskelle. Tämä turkoosin sävy on ehottomasti minun lempparini! Jos sinäkin ihastuit näihin tuotteisiin täällä Pohjois-pohjanmaalla näitä myy Taito Shop Maakari Oulussa Rautatienkadulla. Taito-shopista löytyy muutenkin aivan ihania paikallisten käsityöläisten tuotteita. Sieltä ei meinaa malttaa lainkaan lähteä pois. Minä olen paljon sieltä ostanut kudetta Juhannusruusu mattoihin. Aivan loistavat värivalikoimat! Käykääpä oulussa liikkuessanne kattelemassa tarjontaa. Lisäksi tuotteita löytyy Anna Matinlaurin pajan yhteydessä olevasta myymälästä. Minut nämä ainakin on valloittanut täysin. Ihanan uniikkia, laadukasta ja moneen kotiin sopivaa käyttökeramiikkaa. Mitäs tykkäätte te? Iskeekö sulle?

17 kommenttia:

 1. Onpas pirtsakan värisiä :)) Itse tykkään valkoisista astioista, mutta nämä ovat kivoja piristyksiä! :)

  VastaaPoista
 2. Mun makuuni osuvat nuo ensimmäisten kuvien astioiden pehmeät värit. Kauniita ovat!:)

  VastaaPoista
 3. Nuo viidennen kuvan astiat on aivan ihania!

  VastaaPoista
 4. Kauniita ja herkkiä astioita. Mieluinen astia kulkee mukana arjen hetkissä, joten panostus kannattaa. Siitä tulee hyvä fiilis heti aamusta :)

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita ja varsinkin nämä viimeiset olivat mieleni. Keramiikkaa on ihana tehdä, mikäli sen taidon osaa. Itse räpelsin nelisen vuotta kaikenlaista, mutta joo,,,ei niistä nyt niin käyttökeramiikkaa tullut. Heh, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ite oon ihan tumpelo näissä keramiikka jutuissa. Mitä kaikkea teit?

   Poista
 6. Tuo ensimmäinen setti on ihana sekä tykkäsin myös tuosta Ilopiirto sarjasta. Ajattomia ja kauniita.

  VastaaPoista
 7. Ihania ovat kyllä! Hienoa saada näkyvyyttä paikallisille yrityksille ja yrittäjille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä. monesti ei muistetakkaan miten ihania tuotteita myös lähiseudulla voi olla. Käynti tuolla Taito shop maakarissa aina palauttaa sen mieleen.

   Poista
 8. Kiitos ihanasta esittelystä, ja tosi mukavaa, että tykkäät astioistani! Tule vaikka joskus käymään täällä pajallani, niin näet miten nuo esineet syntyvät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo oli minun puolellani. Kauniista asioista on mukava kertoa ja kuvata. Kiitos kutsusta ! Tulen oikeen mielelläni, olisi jännittävä nähdä kuinka nämä syntyvät.

   Poista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)