lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kesäinen kuisti

Muutama vuosi sitten mieheni rakensi meidän avopation tilalle katetun kuistin. Avopatiolla ei ollut meillä oikein mitään käyttöä ja ei siihen viitsinyt mitään kivoja kalusteitakaan laittaa kun olivat aina sään armoilla. 

Teimme kuistista mahdollisimman valoisan ikkunaseinillä ja valokatteella. Nimittäin olohuoneestamme ja keittiöstämme on ikkunat suoraan kuistille. Mikäli katto olisi peltiä tai ikkunoita vähemmän rajoittaisi se myös huoneisiimme pääsevää luonnonvaloa.

Nyt kuisti tuo varsinkin kesäisin tosi kivasti lisää tilaa missä oleskella. Tässä on mukava istuskella ja katsella lapsia hiekkalaatikolla, nauttia päiväkahvia tai kauniina kesäiltana lukea yksin hiljaisuutta kuunnellen kirjaa. 

Sohvaryhmä on ostoslistalla toiselle puolelle kuistia, joka on saman kokoinen tila mitä näissä kuvissa näkyy. Nyt siellä ei ole kuin grilli. Oikein mieluista ja sopivan hintaista ryhmää emme ole vielä löytäneet ja vähän mallikin on hakusessa. Täytyy lähteä nyt alennusten alkaessa todenteolla katselemaan.

Talvella pienimmäisen nukkuessa ulkona vaunuissa on kuisti aivan loistava. Ei käy tuuli eikä pyryt.  Sateisilla ilmoilla tytöt myös monesti leikkivät leikkejään kuistilla, saavat olla ulkoilmassa kuitenkaan kastumatta. Heistä on pelkästään jännää leikkiä sateen ropistessa kuistilla.

Olen miettinyt noiden punaisten ja ruskeiden seinäpätkien maalaamista valkoiseksi. Ainakin puuosat varmasti maalataan nyt alkavan ikkunakarmi kunnostuksen myötä. Lattia pitää myös käsitellä. Se saanee odottaa maalausprojektin yhteyteen saakka.

Tänään kävin myös katsastamassa suunnitelmissa olevaan havupenkkiin tarpeita. Kamalasti ideoita senkin suhteen. Ikkunaprojekti kuitenkin ensin!

Loppuun vielä loisti uutiset, jotka on saanut suupielet hymyyn!

Sain uuden vakituisen työpaikan! Jes, haasteellinen ja vaativa työ, mutta haasteista minä tykkäänkin.
31 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Meillä on vain avoterassi ja tuollainen tosiaan olisi näppärämpi, kun meilläkin terassipöytä on nyt suurimman osan kesää sisällä suojassa... No katsotaan, mitä mies vielä kehittelee, kun tällä hetkellä on terassi auki, uutta kesäkeittiönurkkaa ja tulossa ja paljua tilauksessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palijua on täälläki mietitty ja grillipaikkaa erittäin tuohon pihamaalle. Etupihan remottikin oottas ja yläkerra kuistin laajennus. Ei taija koskaan loppua hommat.

   Poista
 2. Viihtyisä ja käytännöllinen kesällä!! Yksi huone lisää. Meilläkin terassilla korkeampi baaripöytä ja tuolit jotenka siinä on kiva ruokailla ja istua iltaa. Päivällä lisää leikkitilaa lapselle. Myöhään syksylläkin voi istuskella kun kynttilät palaa ja tuoleilla lämpimät lampaan taljat + filttejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylllä tuo huoneen lisää. Ajateltiin josko laittaisi syksyä varten vielä sellaiset lämmittimet niin voi pidemmälle hyödyntää.

   Poista
 3. Aivan ihana katettu terassi teillä ja kauniit huonekalut :) tuollainen on meilläkin suunnitteilla ens kesäksi takapihalle kun ei ole vielä mitään katettua paikka pihalla ja Suomen suvi on mitä on ;) Onnittelut uudesta työpaikasta sulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne. Kesä ei tosiaan aina oo niin kummonen ni voipahan grillata tai ulkona oleskella vaikka vettä sataisikin. Kiitos onnitteluista :)

   Poista
 4. Kaunis kuisti! Meidän terassilla on ainoastaan valokate, ikkunaseinistä olenkin haaveillut. Ei meinaan huvita oikein sisustaa terassia, kun kalusteet ja koristeet on linnunkakassa ja aina sateella märät :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on niin tympeetä kun pitää huolehtia aina kalusteista, etteivät mee pilalle. Ainut miinun on ikkunoijen pesu. Meillä on tuossa kuistilla 12 tolllasta isoa ikkunaa.

   Poista
 5. Onnea vakkaripaikasta :) Tuolla kelpaa aamukaffet nauttia!

  VastaaPoista
 6. Todella ihastuttava kuisti. :) Onnea duunista!

  VastaaPoista
 7. Oi onpa teillä viihtyisä kuisti. Ja onnea uudesta työpaikasta!

  VastaaPoista
 8. Hurmaava patio, tämä tahtoisi myös pätkän katettua terassia! :-) Ja hirmuisesti onnea työpaikan johdosta! :-)

  VastaaPoista
 9. Eikä, vitsit miten ihana tila! Kyllä tuolla kelpaakin olla! :) Paljon onnea työpaikasta!

  VastaaPoista
 10. Oi kun on nättia. Ja superisot onnittelut työpaikan suhteen! :)

  VastaaPoista
 11. Kodikas ja viihtyisä tunnelma, nättejä yksityiskohtia hyvällä maulla :). Onnea uuteen työpaikkaan!

  VastaaPoista
 12. Ihanan kodikas kuisti! Minäkin kaipaisin tuollaista "huonemaista" terassia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä mukava kesähuone. ehkä haaveilemani riippumattokin päätyy tänne päivunia varten :)

   Poista
 13. Ihana terassi, tuollaista on kyllä ilo sisustaa! :) Onnea uudesta työpaikasta!

  VastaaPoista
 14. Oih, onpas ihanan näköinen. Tuolla kelpaa hengailla :)

  VastaaPoista
 15. Näyttää aivan ihanalta. Varmasti tosi monikäyttöinen tila.

  VastaaPoista
 16. Tää kuisti on ihan mieletön! Tunnelma on aivan ihana!!!

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)