torstai 26. kesäkuuta 2014

Olohuoneen mattorumba

Pohdin aikanaan tosi kauan olohuoneen mattovalintaa. Monta mattoa kokeilin ja kaupoissa pyörittelin, sopivaa ei oikein tuntunut löytyvät. Vihdoin päädyin Annon Pandora villamattoon. Luin kokemuksia, kuinka on helppohoitoinen ja pölyämättömämpi kuin ryijymatot jne. No kaunis matto on, sitä en voi kieltää ja laadukaskin. Mitään käytön jälkiä siinä ei näy. Mutta, tuo pölyämättömyys, ei todellakaan pidä paikkaansa! Meillä matto vierailee mattotelineellä vähintään kerran viikossa, yleensä kaksikin kertaa ja joka kerta pöllyyää paljon. Äh, täydellistä mattoa ei ilmeisesti ole olemassakaan!

Ostin nyt kokeeksi toisenkin maton tuohon olohuoneeseen, mitä voi pitää tämän Pandoran ollessa "huollossa".  Ostin vähän sitä silmällä pitäen, että matto voi tarvittaessa asustella myös lastenhuoneissa. Olen huomannut, että nykyisin sisustuksessa minua kiehtoo leikkisyys ja rentous. Tämä matto edustaa justiisa niitä kumpaakin. Lisäski väri ja kuviointi ovat tosi kauniit.  Tämä on kevyt käsitellä ja huolettoman näköinen. Nyt saa jonkin aikaa palvella kesäolohuoneessamme ja ilostutta veikeällä kuvioinnillaan.

Millaisista matoista te lukijat tykkäätte? Onko jokin suosikki, mistä ette luovu? 
Piakkoin kivaa yhteistyöjuttua luvassa blogissa. Kannattaa olla kuulolla.
 


27 kommenttia:

 1. Kivan näköinen matto. Mistä tuollainen? Näyttää kuitenkin aika kevyeltä. Pysyykö hyvin menossa mukana vai lähteekö rullalle? :)
  Huoh, onneksi en ostanut pandora mattoa vaikka kaunis onkin. Valintani oli lopulta Formen Lumia puuvilla-paperinarumatto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellokselta.Joo on tosi kevyt mutta ihmeen hyvin pysyy ainakin tuossa. Toki pöydät pitää sitä jonkin verran aloillaa. Ihan vauhdikkaimpiin kohtiin en laittiasi. Täytyypä kurkkia tuo valitsemasi matto. Ei pandorassa muuten vikaa oleekkaan ärsyttää vaan pöly.

   Poista
 2. Kiva matto! Mullakin on pandora, mustana kylläkin, ja olen ollut siihen supertyytyväinen. Matot on kyllä ihana tapa myös muuttaa sisustusta. Nyt meillä on olohuoneessa karvamattoja ja jotenkin tuntuu et ne on liian talviset näin kesällä. Noh, ne saa nyt olla kun on tsiljoona muuta hankintaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Se on hyvä matto ;) Kaikkee olis aina hommattavana. Meillä taas uppoaa tuohon pihamaalle pennit. No ehtiihän sitä myöhemminkin.

   Poista
 3. olohuone näyttää jotenki ankeelta mitä aiemmin, eikä toi tarjoiluvaunu tai naulakot jotenki sovi mun mielestä tohon tilaan, sä oot niin hyvä sisustaja, miksei se näy nyt tässä? peilikään ei sovi noiden puisten juttujenkanssa ollenkaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ankeehan se onkin, varsinkin näissä kuvissa missä oon keränny kaikki pois ;) Minä ku taas tykkään niistä kummastaki. Mihinkähän tuota vaunua sitte törkkäisin :D Peili onki aika massiivinen oon miettiny sen siirtämistä, mutta toisaalta tykkään siitä vähän rikkomassa tyyliä.

   Poista
  2. Vähän ankee kommentti oli anonyymin, tuli mieleen suomalaisen perisynti: kateus. Terveisin sisustusta katseleva lukija Länsi-Suomesta

   Poista
  3. Kiitos ! Onneksi kaikkien ei tarvitsekkaan tykätä vai mitä ;) Kiva, että jätit kommentit itsestäsi.

   Poista
 4. Peili on tosi kaunis ja olohuone myös.kyllä sinne yksi vaunu sopii ;-)

  VastaaPoista
 5. Peili on tosi kaunis ja olohuone kyllä sinne yksi tarjoiluvaunu sopii ;-)

  VastaaPoista
 6. Minusta tuo peili ja matto natsaa ihanasti yhteen; ja sopivat mainiosti noihin puisiin kalusteisiin! Sinulla on kyllä täydellinen sisustussilmä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos palijo! Tykkään kans, että ne rikkoo vähän toistesa tyyliä. Kaiken ei tartte olla samaa tyyliä minusta.

   Poista
 7. Hei :). Mattosi näyttää kauniilta ja yksinkertaisen tyylikkäältä, harmi jos tuo pölyyntyminen. Itse hankin olohuoneeseen Pappelina Svea Metallic White -maton - ja pois en antaisi :). Aurinkoa!

  VastaaPoista
 8. Mä yhdyn La Petite Princesseen ;). Pöydät <3

  VastaaPoista
 9. Minä odotan jo sekaisin miettein syksyä, sillä luulen että meillä alkaa (taas) mattorumba. En ole löytänyt elämäni aikana vielä yhtään täydellistä mattoa, jossa ei mitään vikaa olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no en mäkään. Tai sitten ne maksaa niin miljuunan, ettei puhettakkaan. Pitäskö vähä panikoija jo etukäteen talvimaton hankintaa :D

   Poista
 10. Meillä ei ole sohvapöytää ollenkaan, joten meillä on pakko olla sellainen matto, joka pysyy paikoillaan ilman mitään huonekaluja. Eläinperheessä myös helppo puhtaana pito on tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kevyt puistella ja liukkuesteen kanssa onneksi pysyy paremmin. Mutta en suosittele kyllä eläintalouteen :)

   Poista
 11. Voi että mä oon etsinyt lastenhuoneeseen kivaa mattoa ja TÄSSÄ SE ON! Kiitos hyvästä vinkistä, sulla on ihana blogi ja niin kivoja vinkkejä. Päivän piristys, kun matto-ongelma ratkesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa mukava, että sait täältä idean! Ja kiitos paljon, että jaksat lueskella näitä höpinöitä :)

   Poista
 12. Matto on täälläkin hankintalistalla. Meillä on ollut niitä karvalankamattoja, ja nyt ajattelin olkkariin hankkia ihan ohuen ja saisi olla pölyämätön myös. Pappeliinaa olen ajatellut, mutta toisaalta voisi olla myös sellainen kiva jalan alla. Löysin tänne blogiisi sattumalta toisen blogin kautta, kauniita juttuja täältä löytyikin. Pitää liittyä lukijaksi ja osallistua arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pölyämättömyys ois niin tärkiää! Mukava, että löysit tänne ja kiva, että jäät. Osallistuppa ihmeessä, hyvöt mahkut voittaa ku kaksi voittajaa arvotaan :)

   Poista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)