maanantai 23. kesäkuuta 2014

Leikkimökki, tyttöjen valtakunta muutoksen kohteena

Eilen kerroin aloittaneeni leikkimökin pienen ehostuksen. Sisäpuolelta mökkeröinen on nyt valmis. Isompi tyttäreni suunnitteli yhdessä kanssani maalauspuolen ja pienempi osallistui somistamiseen ja siivoamiseen. Kiva touhuilla yhdessä tyttöjen kanssa, tulee mieleistä heillekkin.

Sisältä maalasimme kaikki seinät, ikkunanpielet ja oven. Lattia jäi vielä käsittelemättä. Sekin täytyy tässä ehostaa, luultavimmin maalaamalla. Laminaatti tai muovimattokin olisi kiva, mutta epäilen kuinka kestävät? Onko jollakin kokemusta niistä leikkimökissä?

Teimme uudet verhot pitsikankaasta tietenkin. Maalasimme jo olemassa olevat huonekalut uudelleen ja karsimme vähän ylimääräistä tavaraa. Mökin kuistille säilöimme isoihin laatikoihin, leikkiruoat, astiat ja nuken hoitotarvikkeet. Sieltä saavat sitten ottaa tarpeensa mukaan mitä leikkeihin tarvitsevat. Myös mies innostui projektista niin, että aikoi rakentaa uuden ison kuistin ja portaat mökkiin. Siihen on sitten kiva laittaa pieni oleskeluryhmä aurinkovarjoineen ja kesäkukka istutuksineen. Lisäksi mökki maalataan ulkoapäin kokonaan uudelleen. Oijoi, kamalasti olisi ideoita sen suhteen. 
Ja mikä parasta, tämä projekti ei maksanut mitään! Käytin jämämaalit, maalasin jo olemassa olleet huonekalut, ompelin vanhat verhot ja käytettiin olemassa olevia juttuja.

Meillä leikkimökki on päivittäin ahkerassa käytössä. Kumpikin tytöistä kavereineen puuhailevat siellä useaan otteeseen päivän mittaan. Ei siis ihme, että tyttäretkin olivat muutosprojektista aivan haltioissaan. Jotain heidän onnestaan kertonee tuumaus " Äiti, se on niin ihana! Äiti, oot ihanin kaikista". Yllätin siis tytöt ja iltamyöhään eilen viimeistelin mökin aivan valmiiksi.  Nytkin siellä kahvia keitellään isälle ja pikkuveljelle, täytynee lähteä katsomaan saisiko äitikin kupillisen!

Tässä ennen ehostusta


ja jälkeen17 kommenttia:

 1. Ihanat värit ja kaunis lopputulos! Kyllä tuolla kelpaa leikkiä ja pitää kaffekutsuja! ;D

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanalta näyttää!:) Olin niin inspiroituneena tänään kirpparilla (kiitos sun tuunausten), että tuntui lähes vaaralliselta katsella huonekaluja, valaisimia yms...Olisi siellä ollut kavereita tuolle teidän lipastolle ja olkkarinpöydälle! Eihän siinä mitään, että syntyy ideoita, mutta mulla on entisetkin hommat vielä kesken ja levällään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan huippu, että oot saanu inspistä ;D Tahtoo niitä rojekteja kertyä ja aina ei oikeen visiot vastaa lopputulosta :D

   Poista
 3. Kylläpä lapsukaiset saivat ihanan leikkimökin!

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno muutos! Vau! Ihana värimaailma mökissä nyt:)!!!

  VastaaPoista
 5. Kauniit värit! Todella harmonisen näköinen, hyvä idea maalata laudat eri väreillä. Leikkimökki olisi vähän isommankin tytön mieleen :)

  VastaaPoista
 6. Ooh lalaa :) Todella hieno :)

  VastaaPoista
 7. Ihana mökki teilläkin. . Meillä leikkimökin tuunaus on vielä loppusilausta vailla, mua niii masentaa sen pleksi-ikkunat jotka on rapattu ihan valkoiseksi ja naarmuille.

  VastaaPoista
 8. Vautsi, aivan ihana!! ♥ Kyllä tuolla kelpaa tyttöjen leikkiä ja pitää kestejä. :)

  VastaaPoista
 9. Ompa siitä tullut ihana! :). Täälläkin on kovasti mietinnässä leikkimökin rakentaminen, pitäisi vaan saada samalla suunniteltua sille järkevä jatkokäyttö esimerkiksi kesäkeittiönä, kun ei meidän pihalla mahdu kauhean montaa erillistä piharakennusta järkevästi... :)

  VastaaPoista
 10. Wau, aivan ihana muutos. Kyllä tuolla kelpaa leikkiä vielä isompikin tyttönen.

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)