tiistai 18. lokakuuta 2016

Eteisen pikaremppa done! ALEKOODI!

Jokainen lapsiperheessä elävä varmasti ymmärtää, kuinka tärkeää riittävä säilytystila ja säilytystilojen toiminnallisuus arjen sujuvuuden kannalta on. Eräänä päivänä aamun kiireessä tuskaillessani hukassa olevia tumppuja, pipoa ja huivia päätin järkeistää eteisen säilytyskalusteen toiminnallisuutta. 
Pähkäilin ja mietiskelin. Rajallinen, suhteellisen pieni eteisaulan tila asettaa todella haasteita. Tahdoin tilaan ilmavuutta ja keveyttä, enkä massiivista säilytyskokonaisuutta. Haasteena oli, kuinka jokainen lapsi helposti löytäisi omat takin, housut, kengät, pipot ja lapaset. Aamun kiireessä helposti pinna kiristyy koululaisella, kun just se tietty pipo on hukassa. Yhtenä päivänä se ajatus sitten putkahti mieleen. Oma pukukaappi jokaiselle lapselle! Pukukaapissa olisi tilaa hengarisäilytykselle, hylly asusteille ja tilaa kaapin pohjalla kengille! Ei muuta, kuin sopivan kaapin metsästykseen. Kaappi löytyikin suhteellisen helpolla. Onnekseni tässä mallissa olikin suoraan kolme kaappi samassa kaapistossa, ja koko natsasi juuri käytössä olevaaa tilaan. Itse kaapin väri vain ei myrkynvihreänä ollut kovinkaan houkutteleva. Pohdin vaihtoehtoja pinnan uusaamisen ja lopultä päädyin kalkkimaaliin. Turvallinen, myrkytön ja helppo käsitellä. Perusteellinen pesu kaapille, hyvä kuivatus ja pensselillä maalia pintaan. Koska kaikissa muissakin tiloissa meillä kotona jokin pinta on vähän rouheisempaa mallia. Päädyin eteisen osalta jättämään kaapin roisemmaksi malliksi ja maalasin vähän sieltä sun täältä sutien. Väriksi valitsin herkullisen vanhan turkoosin. Ihana väripilkku syksyyn, eikö? 


No kerta vanhan kaapin purkua ja sen semmoista joka tapauksessa oli luvassa, päätimme samalla uusia pari pintaa ja todella surkean valaistuksemme. Olen pitkään kaavaillut koivuvanerista seinää johonkin kotimme tilaan. Nyt siihen tarjoutui kuin tilauksesta yksi seinän pätkä. Mieskin innostui tosissaan koivuvanerin käytöstä ja niinpä pienen eteisaulamme takaseinä sai ylleen koivuvanerin. Ai, että se on niin kaunis <3 Nappi valinta! 


Maalatut seinät olivat harmaat, mutta uuden kaapin taakse halusin tapettipinnan, joka korostaisi kaapin sävyä ja kaapin sävy taas antaisi eloa tapetille. Valinta oli helppo. Kaksi vaihtoehtoa pintaan minulla mielessäni oli ja toinen niistä seinälle päätyi.
Tapetiksi valitsin Ferm Living Herringbone tapetin. Selkeä, yksinkertainen kuviointi,johon toistuvuus tuo kivaa jännitettä. Hyvä raami värikkäälle tapetille.
Tapetti löytyi Tapettikauppa.net. Iloinen yllätys myös sulle, jos harkitset ferm living tapetteja. Nimittäin kaikista Ferm Living tapeteista saa -15% alen marraskuun loppuun saakka koodilla alennus2016. Tämä tarjous kannattaa hyödyntää, nämä tapetit ei useasti alessa ole! Valikoiissa on myös meiltä löytyvä ihana Half Moon ja mooonta muuta niin ihanaa.
Valaistusta korjattiin remontissa myös. Pimeä eteinen tarvitsi kipeästi lisää valoa. Kattovalaisimen paikka on haastava, keskellä huonetta ja tulee pahasti kaapin eteen. Pladondia en halunnut ja roikkuvissa valaisimissakin tuntui olevan väärän mallisia juuri tuohon. Mutta sitten! Lenpparivalaisimeni taitavat kaikki olla löytyneet Innoluxilta, joten laitoin sähköpostilla kyselyä heille, osaisivatko minua auttaa sopivan valaisimen löytymisessä eteiseen. Ja sainkin taas hyvää ja asiantuntevaa palvelua ongelmaani, joka ratkesikin helposti.
Muotokieleltään miniua hirveästi miellyttävällä Pasila -sarjan kattovalaisimella. Olohuoneesta meiltä löytyykin tätä samaa sarjaa valkoinen lattiavalaisin. Eteistilaan valitsin kuitenkin mustan tuomaan kontrasti ja tehosteeksi tapetille. Pasilassa on pitkä johto, jonka saimme helposti vedettyä seinän vierustalle, mistä suuntasimme valaisimet osoittamaan tilaa, joka valaistusta kaipaa. Nyt valo ei tule suoraan ylhäältä vaan epäsuorasti sivulta valaisten hyvin koko tilan. Jes! Tuo Pasila vaan on niin kaunis! 
Uusi peili, pari viherkasvia, taso avaisimia ja muuta pientä sälää varten, sävyihin mätsäävä simppeli matto.  

Kyllä toimii nyt paljon paremmin sekä silmään, että arkeen ;) 
Mutta mitäpä tuumitte te lukijani uudistuksesta? 

8 kommenttia:

 1. Oi mikä muutos :) Vaneriseinä on kyllä aika hieno. Itseäkin houkuttaisi kokeilla yhteen projektiin :)

  VastaaPoista
 2. Voihan turkoosirakkaus, aivan ihana kaappi. Tuollaisen kotiuttaisin meillekin heti. Voisin hyvin luopua tuosta vanhasta peilikaapista tuossa eteisessä.
  Kaunis muutos!

  VastaaPoista
 3. Katsoppas vaan! Uskalsit tuoda peltikaapin sisälle vai ostitko kokonaan uuden kuten vähän jutusta uumoilin? Kiva kaappi tuli sinullekkin :) ja tuo koivuvaneri! Täytyy EHDOTTOMASTI laittaa mieleen. Nappi valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ostanut kun tsemppasin ja uskalsin ;P Kiitos. Minustakin tuo vaneri oli kyllä hyvä valinta. Ei liikaa, eikä liian vähän.

   Poista
 4. Kivan näköinen kokonaisuus. Tykkään lukea blogiasi, mutta ihmettelen suuresti miksi, miksi et vastaa lukioidesi kommentteihin?? Toiset kommentoijat kysyvät asioita kommentti boksissa, eivätkä saa koskaan vastausta. Eikös tässä ole kyse kuitenkin myös vuorovaikutuksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Yritän kyllä aina vastailla, kun tämä bloggeri vain suostuu yhteistyöhön. Jostain syystä antaa vastata pariin kommenttiin kerralla ja thats it. Yritän useammin ehtiä käydä sen pari vastausta antamassa :) Tärkeisiin kysymyksiin yritän kyllä aina vastata.

   Poista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)