maanantai 4. huhtikuuta 2016

Oh, Everything can be organized!

Alan vihdoin uskoa tähän lauseeseen: " Everything can be organized".
Harmaita hiuksia ja silmät ristissä mietittyjä tunteja on meidän perheessä aiheuttanut sekä hyvin pieni, että mahdollisimman epäkäytännöllinen tuulikaappi. Ja tiedättehän te, mitä se tarkoittaa kolmilapsisessa perheessä :D Paljon tavaraa väärissä paikoissa, epäjärjestystä ja siivousfriikkiä äitiä.
Mutta mikä onni meitä tämän ongelman kanssa kohtasikaan, nimittäin sain kutsun osallistua Taloon.comin järjestämään Elfa- haasteeseen. Mukaan on kutsuttu 10 bloggaria ja heidän Elfa- toteutuksiaan pääset katsomaan tästä linkistä.  Kannattanee myös äänestää mieluista ratkaisua, sillä äänestäjien kesken arvotaan 500e lahjakortti Elfan- tuotteisiin!
Haasteeseen mukaan valitut pääsivät testaamaan Elfan säilytysratkaisuja kotonaan tositoimissa.
Kutsun saatuani en hetkeäkään miettinyt, mihin tällä tilaisuudella rakennetaan toimiva säilytysjärjestelmä. Minikokoiseen tuulikaappiin!
Haasteelliseksi tuon tilan tekee se, että syvyys johon säilytysratkaisut täytyi sijoittaa on vain 40 cm. Toiveena minulla oli, että säilytysratkaisu myös saadaan tarvittaessa piiloon liukuovien taakse ja sellaisten asentaminen tilaan vei väkisellä syvyydestä vielä noin 8 cm pois. Jäljelle jäi siis noin 32 cm. Huh miten vähän! Lisäksi tilan leveys on vain 160 cm. Eikä tilannetta auta ollenkaan se, että seinustalla on myös järkyttävän suuri ja ruma vanhanaikainen sähkötaulu, joka kuvassa on piilotettu puisen kaihtimen taakse.
Lähdimme miettimään tätä säilytysratkaisua tarpeidemme pohjalta. Mitä tarvitaan eniten?
Meillä on eteisaulassa olemassa liukuovellinen hengarisäilytykseen tarkoitettu vaatekaappi, joten tässä tilassa voimme vähän luopua hengarisäilytyksestä.
Kenkiä! Niitä meillä on paljon, lenkkareita, kumppareita, korkkareita, monoja. Niille siis mahdollisimman paljon tilaa.Hattuja, hanskoja ja huiveja myös niitä viiden hengen aktiivisessa perheessä löytyy välillä ihan haitaksi asti. Lähtökohtanamme siis oli, että kengät ja asusteet kuosiin.
Eräänä iltana lasten nukkumaan menon jälkeen aloimme mieheni kanssa mittauspuuhiin ja piirsimme eteisen tilan mittoineen paperille. Mittojen ollessa hallussa lähdimme selaamaan Elfan valikoimaa ( joka on muuten nyt hyvässä alessa! ). Huh, miten paljon kaikkea sieltä löytyikään.
Tuulikaapin matalan syvyyden ja haasteellisen muodon vuoksi ihan kaikki ei tilaan käyneet.
Kenkäsäilytykseen päätimme ottaa 30 senttisiä lankahyllyjä. Näitä oli useassa eri pituudessa ja mikä parasta, niitä pystyi lyhentämään haluamaansa mittaan. Lyhensimme pitkästä hyllystä kaksiosaisen ja saimme juuri oikean mittaisin haastavaan tilaan.Se, miksi päädyimme kenkäsäilytyksessä lankahyllyihin oli puhtaasti käytännöllinen syy. Lapset nakkaavat kuraiset kengät hyllylle, kuivuessaan hiekka pääsee putoamaan hyllyltä lattialle, mistä se on helppo imuroida pois. Kauniimpiakin vaihtoehtoja olisi valikoimista löytynyt, mutta kokemuksesta tiedän: Käytännöllisyys ennen muuta!Tilan toiselle sivulle jää noin 35 cm leveä kapea ja pitkä pätkä, joka rajoittuu sähkötauluun. Tuohon tilaan suunnittelimme vaatesäilytyksen. Yläosaan tuli kiinni vaatetanko, johon käy joko koukut tai pienet hengarit roikkumaan vaatteiden säilytystä varten. Teimme tilasta sen verran pitkän, että talvisin lasten toppahaalaritkin mahtuvat vaivatta riippumaan tilassa suorana. Vaatetangon päälle asensimme vielä yhden lankahyllyn, jonne voi sijoittaa kausittain käytössä olevia ja vähemmän päivittäin tarvittavia asioita.


Lankahyllyt ja vaatetangon asensimme seinäkiskoihin kannattimilla.
Kenkäsäilytyksen väliin jäävän tilan hyödynsimme säilytyskoreilla, jotka tulevat seinäkiskoon keskeltä kiinni. Näitä huipusti pieneen tilaan soveltuvia koreja löytyi Door and wall- sarjasta.
Nämä korit on syvyydeltään niin matalia, että näitä voi käyttää jopa kaapin ovessa. Justiinsa passeleita meidän tarkoitukseen. Näitä seinäkoreja valitsimme jokaiselle perheenjäsenelle oman, jossa säilytetään hanskat ja pipot. Lisäksi valitsimme huiveja varten yhden yhteisen korin. Yksi matalampi saman sarjan kori taas on varattu aurinkolaiselle.Kätevää! Jokaisella on oma korinsa, jotka nimesimme vielä pituusjärjestyksessä :D Ei tarvitse lasten kiukutella ulos lähtiessä, että ei löydy hanskaa tai pipoa. Varmasti löytyy omasta korista ( jos ne vain sinne muistaa laittaa).  Bonuksena valitsimme tilaan vielä säilytyslistan, mihin kiinnitimme  muovisia säilytyslaatikoita avaimia, heijastimia ja pientä hilpettä varten, sekä koukkuja joihin saa pieniä vaatteita ja vaikkapa koulureput roikkumaan.


Loppusilaukseksi tilasimme vielä mittatilauksena lattia- ja kattokiskoilla kulkevat liukuovet viimeistelemään tilan ja siistimään tuulikaapin ilmeen.
Pienestä sitä on onnellinen, tavarat on järjestyksessä ja kaikelle on oma paikka. Lapsetkin ovat (ainakin näin aluksi) innoissaan asetelleet aina vaatteet ja kengät paikoilleen.


Eteisen säilytysongelman ratkeamisesta innostuineina päätimme satsata vielä makuuhuoneemme vinokatto-osuuden alle tekemäämme liukuovisäilytyksen viimeistelyyn.
Vinokaton ja liukuvien väliin jäävät päätyseinät ovat haastavat säilytysjärjestelmän kannalta. Laskeva katto tuo haasteita tilaan.
Elfan valikoimasta löytyi kuitenkin ratkaisu tähänkin tilaan.
Olemme pyrkineet rakentamaan liukuovien taakse jäävää säilytystä niin, että tarvittaessa ei haittaa, vaikka ovet olisivat auki. Näkymä pysyy siistinä.


Valitsimme tilaan seinäkiskot ja niihin asennettavat ulosvedettävät mesh-korit.
 Lisäksi matalalle osuudelle asensimme matalan seinäkiskon ja siihen keskeltä kiinnitettävät mesh-korit.Bonuksena pari hyllynkannattimeen asennettavaa metallista tarjotinta, joihin voi yön ajaksi jättää vaikkapa korut ja silmälasit.


Kokonaisuudesta saatiin siisti, aikaa- ja katsetta kestävä.


Osallistumalla tähän haasteeseen saimme siis kaksi kotimme ongelmallista säilytystilaa uuteen kuosiin ja lapsiperheen arjen tarpeita vastaamaan. Kiitos siitä Taloon.com, että kutsuitte minut mukaan haasteeseen.
Mitäs tykkäätte ratkaisuistamme? Olisitko itse rakentanut jotain toisin?
Ja vielä lopuksi, hyvin kiitollinen olisin jos kävisitte antamassa kilpailusivulla äänenne meidän ratkaisullemme Klik!
" Elfa, everything can be organized" kävi toteen meillä.


14 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä tosi toimivalta. Toivotaan, että lasten innostus säilyy ja vaatteet päätyvät omille paikoilleen jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, voihan se olla että kohta on taas kamppeet hujan hajan :P

   Poista
 2. äänestetty :) tosi toimiva ja näppärä kokonaisuus

  VastaaPoista
 3. Näyttää hyvältä ja ovat kätevät!

  VastaaPoista
 4. Voi, te saitte juuri sellaisen kokonaisuuden, josta itsekin haaveilen <3 Vastasin omaan elfa-haasteeseeni suunnitelmilla, mutta varsinaisen toteutuksen voin tehdä vasta kun uusi talo valmistuu :D

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää ja kätevältä näyttää! Kävin äänestämässä :) Itselläkin nuo säilytysjärjestelmät mietinnässä, kun muutto uuteen kotiin lähestyy.

  VastaaPoista
 6. Olette hienosti hyödyntäneet haasteelliset tilat! Molemmissa kokonaisuus on kaunis ja käytännöllinen. :) -N-

  VastaaPoista
 7. Voi, ihana! Tämä helpottaisi meidänkin arkea huomattavasti, tai ainakin niin kuvittelen. Saanko kysyä, että minkä hintainen tämä eteisen kokonaisuus oli?

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)