lauantai 2. toukokuuta 2015

Leikkimökki kesäkuntoon

Tytöt ovat jo kauan halunneet ottaa leikkimökin käyttöön. Odotimme, että lumet sulavat ja nyt vapun aikaan vihdoin aloimme hommiin. Talven jäjiltä pesimme ikkunat, imuroimme ja pesimme lattiat, pyyhimme pölyt, heitimme risaiset lelut pois ja sisustelimme vähän uudelleen. Leikkimökki on meillä kesäisin päivittäisessä käytössä. Yhteiset säännöt mökin käyttöön olemme sopineet; hiekkaa, vettä, kiviä tai ruohoa ei viedä sisälle. Sitä varten olemme ostaneet muovisia ja kankaasta valmistettuja leikkiruokia. Vellit ja keitot voi keitellä hiekkalaatikolla ja nauttia terassilla.  Lisäksi kengät on hyvä riisua, pysyy paikat pidempään siistinä. Ja vielä viimeisenä, muttei vähäisimpänä sääntönä jokaisen leikin päätyttyä yhdessä siistitään tavarat paikoilleen. Hienosti tytöt ovat säännöt muistaneet ja kavereitakin aina muistuttelevat. Onhan heistäkin varmasti mukavampi leikkiä ilman kurasotkuja lattialla.
Onko teillä sääntöjä leikkimökkileikkeihin? Tykkääkö teillä lapset laitella mökkiä? Meillä tytöt aina pitävät siivouspäiviä ja samalla vaihtelevat järjestystä :P Mistähän ovat mallia katsoneet .
Tämmöiseen lookkiin me lekkimökki huhkittiin.
Illalla pitää kesän ekat tuparikahvit siellä keitellä.
Hyvää viikonloppua!


37 kommenttia:

 1. Aivan ihana leikkimökki!
  Meidän pitäisi nyt hankkia uuden kodin pihalle..

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis leikkimökki! Tuolla on varmasti mukava leikkiä. Kyllä sitä itse muistaa myös, miten kivaa oli omistaa leikkimökki silloin lapsena. Välillä oltiin siellä yötäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Monet kahvikutsut on kökitty tuolla :P Joo ja kerran kesässä yötä.

   Poista
 3. Aivan ihana leikkimökki :) Haluan meidänkin neidille tuon Brion hellan ja jääkaapin kun niiden aika tulee, niin ihanat :)

  VastaaPoista
 4. Huikean ihana mökki. Kyllä tuolla kelpaa asustella! Mukavaa viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
 5. Voi apua miten hieno!! Todella kekseliästä ollut tuo sisälautojen maalaus eri väreillä! Meillä on tällä hetkellä käynnissä todella vanhan leikkimökin kunnostus ja se on vielä ihan raakile. Paljon on hommaa siis. Te olette kyllä tehneet tuosta todella hienon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Viime kesänä tyttöjen kans maalattiin ja laiteltiin uusiksi :) ei haluttu ihan valkosta ni tuo tunnosti kivata idikseltä.

   Poista
 6. Voi miten ihana! Mä en varmaan päästäisi lapsia tuonne, vaan pitäisin sitä omana pakopaikkanani :)
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Todella lämmin tunnelma ja sisustus teidän leikkimökissä, ihana!:)

  VastaaPoista
 8. Upea mökki! ja tosi hauska idea nuo eri värein maalatut laudat seinässä. Meillä on siis yksi tyttö (7v) ja kaksi pikkuveljeä, joten mökki ei pysy kondiksessa todellakaan. Se kun toimii hyvin usein myös vankilana, hevostallina jne... Siivousurakoihin osallistuu kaikki, mutta vaihtelevalla mielenkiinnolla :D Lattialle laitoimme laattajäljitelmä muovimaton joten litsaantuneet mustikat, eikä muutkaan haittaa menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanna! Kyllä tuo meidän 2v jantterikin saa aikamoista pyörrmyrskyä välillä aikaan. Kahviastiastot lentelee :D

   Poista
 9. Ihana siisti leikkimökki :)

  Meidän leikkimökki tarvis nyt päivityksen, just yksi päivä kävin lakasee lattian siitä hiekasta! Meilläkin niitä muoviruokia, mut aina vaan se hiekka kulkeutuu sinne tai ne muovilelut hiekkalaatikolle, argh! Esikoisen ollessa pienempi ja ainut lapsi, niin silloin pysyi kuosissa ja pidettiin sääntönä ettei just hiekkaa,vettä kuskailla ja kengät jalasta pois, että olis kivempi leikkiä lattiallakin. (Mietin pitikö kaikki mua pöpinä :D ) ..jos tänä kesänä sais uuteen uskoon leikkimökin ja ne hiekkakakut sieltä pois, kun nämä pienemmätkin jo isompia ja ymmärtää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä pyssyy aika hyvin hiekkaleikit erittäin. Saa nähä miten nyt sitte tänä kesänä pikku miehen kans onnistuu.

   Poista
 10. Näyttääpäs ihanalta leikkimökissä, kyllä tuolla kelpaa leikkiä<3 Ihastuttava rottinki tuoli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Rottinkituoli pelastettiin kierrätyksestä ja maalattiin viime vuonna :)

   Poista
 11. Voi vitsi kuinka söpö! En oo kyllä ikinä nähny noin sööttiä leikkimökkiä :)

  VastaaPoista
 12. Tätä ei voi kuin kuvata sanalla UNELMA! ♥

  VastaaPoista
 13. Kauniilta näyttää ja antoi kivoja ideioita, kun meillä olisi pienen leikkimökin maalaus ja kalustus edessä tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mukava, että sait idiksiä.Sehän se on tämän bloggauksen suurinta antia :)Tsemiä urakkaan :)

   Poista
 14. Haluaisin nähdä teidän mökin myös ulkoa. :)

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)