keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kesäpäivän ylläri!

Tänään halusin yllättää tytöt. Meiltä täältä maalta on melkein sata kilsaa lähimpään kaupunkiin. Aamuvarhain varasin junaliput meille Ouluun. Esikoinen on kaksi kertaa aiemmin ollut junassa ja keskimmäinen ei ikinä. En kertonut aikeistani lainkaan tytöille. Ruoan jälkeen vähän huijasin, että josko lähtisimme läheiselle rannalle tyttöporukalla retkelle pienen miehen mentyä päiväunille, hieman oli huijattava, että saan selitettyä miksi teen eväitä. Mummi tuli siihen saakka valvomaan pienen miehen unia, kunnes mies tulisi töistä.

Pakkasimme eväät laukkuun ja tytöt kuvitteli tosissaan, että lähdemme retkelle. Olisivat tahtoneet lähteä pyörillä, mutta houkuttelin kävelemään, voisimme oikaista juna-aseman kautta. Juna-asemalla kysyin jäätäisiinkö katsomaan kohta saapuvia junia. Tytöt innostuivat ja jäimme odottamaan junia, edelleenkään he eivät tienneet, että olisimme lähdössä kaupunkiin retkelle. Juna saapui ja avasin sen oven, tytöt hihkuivat ihmeissään mitä oikein teen? Kerroin, että nyt lähetään junaretkelle. Voi, että he olivat innoissaan. Ääneen nauroivat, että ihana ihana yllätys. 

Keskimmäinen oli ihmeissään kaikesta. Konnarista, lipuista, kovasta vauhdista, pysähdyksistä, sisään  ja ulos menevistä ihmisistä. Kyseltävää ja ihmeteltävää riitti koko matkaksi. Junassa söimme eväitä ja ihmettelimme.

Perillä ihailimme kesyjä puluja ja sorsia. Söimme torilla jätskiä auringonpaisteessa, kokeilimme erilaisia vempeleitä, istuimme rannalla, ihmettelimme toripoliisia ja ihasteltiin kesää.
Esikoinen sai ostaa itselleen mieleisiä kouluvaatteita ja tavaroita. Ne itse valitut ovat niin tärkeitä. Pienemmälle katseltiin muutamia koruja ja kesävaatetta. Perheen miehet kurvasivat illalla meitä autolla hakemaan kotiin ja saimme tehtyä muutamia remonttiostoksiakin samalla reissulla. 

Meillä oli kyllä kivaa, niin kivaa, että esikoinen aikoi pyykit mun puolesta huoltaa ainakin kaksi viikkoa. Ihana rakas! 

Muutoin ollaan oltu mökillä yötä, päiväksi jouduttu aina kotiin tuleen kun miehellä on töitä, mutta heti kun pääsee kauheella kyydillä mökillä ja biksut päälle ja uimaan. Vesi on niin lämmintä, että jopa minä vilukissa olen puljannut monta tuntia lasten kanssa vedessä.

Mattopyykit olisi vielä tällä viikolla järvessä hoidettava. Kyllä tää kesä on niin ihana, nautitaan ihan täysillä! 

Lopuksi muutama kuva meidän päivästä ja mökkitunnelmista!
Haleja!
















21 kommenttia:

  1. Mukava yllätys, ja hiuksetkin niin nätisti tytöillä :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihania kuvia, teillä on ollut mukava reissu :)

    VastaaPoista
  3. Ihanasti yllätit tytöt, varmaan ihana, mieliinpainuva reissu tytöille!
    Kivoja kuvia ja ihana äiti olet<3

    VastaaPoista
  4. Voi mikä yllätys! Minä niiiiin rakastan niitä! Parasta on kun toisella ei ole aavistustakaan siitä. Viime jouluna mies ei ollut yhtään innoissaan aamulla kun ilmoitin, et nyt mennään jouluostoksille. Juna-asemalle kantatessa vähän ihmetteli. Kun sanoin, että nyt mennään Tukholmaan oli naama aika venähtäneen näköinen. Junamatkalla (joka kestää Helsinkiin n. 2,5h) taisi jo toipua, kun Hesan päässä jo viiletti tukkaputkella terminaalille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, ne ilmeet ja ilosuus on jottain ihan mahtavaa! Mullekkin kelpais tollanen järkkäämäsi ylläri :P

      Poista
  5. Oi miten ihana yllätys. Nuo teidän mökki kuvat näyttää ihan ulkomailla otetuilta, kun vettä silmän kantamattomiin. <3 Meidän mökki on paljon pienemmän järven rannalla ja olen jo siitä ihan haltioissani.

    VastaaPoista
  6. Oi miten ihanan yllätyksen olit tytöille järjestänyt! :) Tosi kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  7. Voi tuo on kyllä parasta. Tytöt muistavat varmasti noin ihanan yllätyksen. Miten maltoit olla vihjaamatta matkasta mitään? Itselleni olisi tuottanut kyllä vaikeuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meinasi lipsahtaa, mutta se yllättyny ilme ja ilo on niin parasta, että maltoin olla.

      Poista
  8. Teil on varmaan ollu tosi kiva päivä! :) Ja jälleen kerran, ihanat kuvat!
    Ja ps. sulla on tosi kivannäköinen hame! :)
    Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Linda! Hame on euron kirppislöytö :P

      Poista
    2. No olipas edullinen! Sä teet kyllä hyviä löytöjä kirppareilta! ;)

      Poista
  9. Yllarit ovat parhaita !!!!!

    VastaaPoista
  10. Loistavaa!! En ollu tajunnukkaan että asutte nuin lähellä Oulua! ;)

    VastaaPoista
  11. Ihana yllätys ja varmasti tytöille monien, monien muistelujen aihe ♡ Tuollaiset ylläriretket ovat ihan parhaita!

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)