perjantai 11. huhtikuuta 2014

Tuunatut nojatuolit

Oon haaveillu niistä uusista nojatuoleista. Aion ne vielä hankkia, mutta kaikkea kun  ei kerralla voi ostaa niin päätin jatkaa vielä meidän tuolien eloa.  
Miedän pikkumies nimittäin sai tuhottu nämä meidän valkoiset nahkaiset nojatuolit aika kamalan näköisiksi opetellessaan seisomaan itekseen. Hän ylsi justiinsa tuohon käsinojien etunojan yläosaan ja pureskeli niistä palasia. 
Kun verhoilu meni rikki, kävi pikku herra aina salassa nykäisemässä nahanpalasia irti ja pian tuolit näyttivät ihan kamalilta. 

Tänään vihdoin sain inspiksen korjata käsinojat ja jatkaa tuolien elinaikaa. Muuten kun ovat vielä hyvässä kunnossa.

Ostin vahvaa kangasta. Esin mietin tekonahkaa, mutta halusinkin selkeesti jotain juttua noihin tuoleihin. Päätin, että korjauskohdat saavaat selvästi erottua ja tuoda tuoleille eloa. Leikkasin ensin voipaperista kaavat tuolin käsinojan edusta. Sen jälkeen piirsin kaavat vanhalle lakanakankaalle, jonka avulla mallailin kaavoja paikoilleen ja leikkelin vielä sopivammaksi. Kun kangas istui hyvin piirsin kaavat paikkakankaalle. Liimasin kankaan kiinni tekstiililiimaukseen käytettävällä liimalla jota ompelija suositteli. Liima olikin tosi tehokasta ja pitää hyvin. Kankaiden asettelussa oli melkoinen työmaa, mutta pikkuhiljaa, hitaasti liimaten ja ne asettuivat kohdilleen. Kun paikat oli paikoillaan suojasin ne vielä tekstiilin suojasuihkeella, etteivät niin helposti likaantuisi. 

Nyt nojatuolit sai kivasti jatkoaikaa ja jotain uutta jujuakin. 
Miltäs ne teidän silmään näyttävät? 
Ja taas tuunaamalla säästettiin pitkä penni! :)24 kommenttia:

 1. Hihii, ihanat puuhat siellä ollut pikkuisella :) Se on elämää. Ja ihan hurjan hienot niistä tuli, upea desing. Musta tällaiset on ihan parhaita tuunauksia, että heti ei tartte lähteä ostamaan uusia, vaan voi vähän soveltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Se on elämää ja tuolit vaan materiaa ;) Kiitos, kiva jos oikeesti tykkäät. Itekki tykkään tuunailla ja sovellella menemään ;)

   Poista
 2. Hienot! Tosi hyvä idea antaa paikkojen erottua ihan reilusti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itekki aattelin, että tehhään sitte kerralla erilainen ;)

   Poista
 3. Oikein kivalta näyttää :D

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää, itsekin olen nahkasohvaa ja nojatuolia ajatellut tässä joskus hankkia ja juuri valkoisena, miten teillä on muuten nuo toimineet, jääkö niihin esim. väriä helposti esim. vaikka farkuista tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on toiminu. Ei oo farkut värjänny. Ainut, että vähä tahtoo tummua va ihmesienellä ku pesee ni hyvin lähtee puhtaaksi.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää, todella! Ja mikä parasta; tuolit saivat jatkoaikaa suhteellisen pienellä vaivalla! :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Oon ostanu nämä yhestä pienestä kalustekaupasta. Mutta esim on24 myy samoja.

   Poista
 7. Hyvältä näyttää!! Tuunailu kannattaa! :)

  VastaaPoista
 8. Ei näytä yhtään pahalta, päinvastoin ja tuolit saivat vähän eloa. :) Kyllähän tuossa säästää hirmuisesti kun jaksaa hiukan käyttää mielikuvitusta ja nähdä vaivaa, kaikilla sitä ei kuitenkaan riittäisi. :) Peukut sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itekki tykkään, että ovat loppuunsa aika hauskat :) Tuo on totta, ei tarvi aina kaiken uuen perässä juosta. Kiitos Niina!

   Poista
 9. Meillä on iso nahkasohva, jonka istuinosan nahka on mennyt aivan pilalle. Ei rikki, vaan istuinosan nahasta tihkuu jotakin ihme ainetta, jonka vuoksi siinä ei voi likaantumatta istua. Sohvan istuimen päällä on kangas, kun en ole muutakaan keksinyt. Hyvän mallinen on sohva, joten ei malttaisi siitä luopua. Voisin koettaa tuota samaa tekstiililiimaa siihen meidän sohvaan. Muistatko liiman merkkiä?

  VastaaPoista
 10. Tosi näppärästi korjattu. Ja hyvät tuli! Kätevä emäntä!

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)