maanantai 3. helmikuuta 2014

TOIVEPOSTAUS Mitä meillä touhutaan ja ARVONNAN VOITTAJA!

Nyt näkee monessakin blogissa postausta päivän touhuista ja sitä toivottiin myös minulta facebookin puolella.Vihdoin ehdin toiveeseen tarttua ja luvassa on siis touhua ja tohinaa meidän perheestä.

*******

Kello soi 7.20 väsyttäisi vielä, viikonlopun pitempään valvomiset painaa silmissä. Noustava kuitenkin on, vaikka kaikki muut nukkuu. Hiivin keittiöön ja lataan kahvin tippumaan. Laitan aamupalan pöytään ja luen rauhassa päivän lehden ennen kuin kukaan herää.
On lähdettävä herättämään esikoinen, tänään on luistelupäivä eskarissa. Katselemme yhdessä päivän vaatteet, silittelen sylissä unet eskarilaisen silmistä ja annan herätä vielä hetken.
Kohta herääkin jo mies ja kuopus, viimeisenä lämpimän peiton mutkasta kömpii keskimmäinen.
Syömme aamupalan rauhassa. Sitten onkin kipinkapin jouduttava kasvo-ja hammaspesulle. Päivävaatteet päälle ja hiusten harjaukseen. Esikoisella on pyllyyn asti pitkä tukka, joten jo tukanlaitto aamusella on oma operaationsa. Esikoinen on pukeissa, pesetynyt ja tukkakin kunnossa. Vaihdan itselle salivaatteet ja mies jää pukemaan pienemmät. Luistimet, kypärä ja reppu mukaan ja matkaan. Automatkalla päiväkotiin sovimme illalla hiihtämään lähtemisestä. Päiväkodilla kaverit jo iloisina odottavat esikoista ja lähtevät pian jäälle. Halit, pusut ja mukavaa päivää.



Mun oma aika! Kaarran salin pihalle, vain muutama muu iäkkäämpi  on inntostunt maanantai aamuna hieman jälkeen yhdeksän kuntoilemaan. Ihanan rauhallista. Treeni kulkee hyvin, jalkapäivä. Huh, puhalluttaa, mutta mieli on hyvä. Autolle kävellessä jalat tuntuu vetkuilta, taisi mennä reeni perille. Ajan kotiin, mies on sillä välin laittanut astiat koneeseen ja siivonnut keittiön sekä pedannut sängyt. Käyn pikaisen suihkun. On miehen vuoro lähteä salille. Jäämme kahden pienimmän kanssa kotiaskareiden pariin. Lapset leikkivät keskenään ja minä järjestelen tavarat paikoilleen, imuroin ja laitan pesukoneen pyörimään. Leikimme lasten kanssa autoilla ja hepoilla. Kuopus on innoissaan autoleikistä.

On aika alkaa miettimään päivän ruokaa. Tänään syödään perunamuussia ja lihapullia. Ruoanlaiton ohessa kuopus syö ja puen hänet ulos nukkumaan. Saan vaatteet päälle ja pojan rattaisiin, uni voitti jo. Kuistilla on hyvä nukkua suojassa tuulelta ja tuiskulta. Keskimmäisen kanssa laitamme ruoan loppuun ja leikimme nukeille. Mieskin on palannut salilta.

 Lähdemme keskimmäisen kanssa kaupoille. Ajattelimme tehdä tänään pienen tuunauksen ja hankimme sitä varten vähän materiaalia, harjanvarsia, sprayta ja muuta pientä. Käymme samalla myös ruokaostokset. Huh, kannettavaa kaupasta aina on. Pyrin käymään kerran viikossa suuremmin kaupassa ja haetaan sitten tarvittaessa lisää, maitoa ja leipää yleensä joutuu hakemaan sekä hedelmiä.

Kotiudumme ja puramme ostokset. Mies lähtee hakemaan esikoista kotiin. Kuopus nukkuu ulkona edelleen tyytyväisenä.
Syömme kaikki yhdessä ja keskustelemme esikoisen päivästä eskarissa. Luistelu on sujunut hyvin ja leikit olleet kivoja. Pojistakin vähän puhutaan ;)
Kuopus nukkuu vieläkin, lauha ilma taitaa saada hyvät unet aikaan.

Korjaamme ruokailun jäljet pois ja hengähdämme hetken. Tytöt aloittavat heppaleikit ja me miehen kanssa keskustelemme hänen koulutehtävistään ja kasvatuspsykologiasta. Nautimme kupposet kahvia hyvän keskustelun ohessa.
Mutta pyykit odottavat viikkaajaa, mies leikkii lasten kanssa ja minä hoidan pyykkipuolen kuntoon. Mistä sitä riittääkin!
Kuopus herää reilun kolmen tunnin unien jälkeen. Aurinkoisena ja hyväntuulisena. Nyt ruoka maittaa :)

Esikoisen kanssa lähdemme hiihtämään, keli on ihan mahtava, suksi luistaa hyvin ja hiihdämme vitosen. Nautimme kelistä ja kahden keskisestä ajasta. Mies on sillä välin laittanut keskimmäisen päiväunille ja tehnyt kotihommia kuopuksen kanssa.  Keitän esikoiselle kuumaa kaakaota hiihdon jälkeen nautittavaksi, pannukakkuakin on vielä jäljellä. Hengähdämme hetken rauhassa.
On miehen vuoro suunnata ladulle. Esikoinen käyttää puolen tunnin päivittäisen peliaikansa Hevonen&Poni peliä pelaten. Minä höpsöttelen kuopuksen kanssa ja keräilen välillä leikin ohessa leluja laatikkoon.

On alettava valmistamaan päivällinen. Nälkä kurniikin jo kaikilla vatsasssa ja ruoka tekee kauppansa. Onneksi lapset ovat hyviä syömään.
Päätämme vielä suunnata ulkoilemaan. Ilma on niin hyvä, pitkästä aikaa. Kuopus nauttii pulkkailusta ja potkurikyydeistä. Tytöt leikkivät lumessa innoissaan. Mies tuunaa sillä välin autotallissa mulle sisustustikkaita.
Pitkästä aikaa niin mukava, kun voi ulkoilla kunnolla!

Sisälle palattuamme pelaamme iltapalaan saakka erilaisia lautapelejä koko perheen kesken.  Aika kuluu taas siivillä yhdessä touhutessa. Iltapalan jälkeen pesulle, hammaspesulle, yöpukuihin ja iltasadulle. Minä luen tytöille sadun, mies laittaa kuopuksen unille.

Miten hiljaista, omaa aikaa.... Vaikka ikävä jo päivän touhotusta, tohinaa, tepsuttavia jalkoja ja naurunkiljahduksia.


JA VIIMEISENÄ

Random.org arpoi voittajan kaikkien teidän ihanien lukijoideni, jotka osallistuitte arvontaan keskuudesta...


Tidididididiiii
Voittaja on


SANNA P. 

Otathan pikimmiten yhteyttä ja paljon onnea!
Kiitos kaikille osallistujille <3

10 kommenttia:

  1. Voi vitsit, miten paljon saat päivässä aikaiseksi! :) Oma aika ei tunnu riittävän juuri mihinkään :D

    VastaaPoista
  2. Kyllä teillä riittää siellä touhuja hui!!!! Ja olet kyllä melkoinen tehopakkaus, kun vielä salillakin ehdit/jaksat käydä!
    Mukavaa oli lueskella päivän touhuistanne.
    Kivaa tulevaa tiistaita:)

    VastaaPoista
  3. Apua, voitinko mä, eikä, voi jeeeeeeeeeeeeeeeee! Mä täällä keskellä yötä tanssahtelen ihan hulluna :D Mitämitä mun pitää nyt tehdä, mä oon nyt niin hölmönä, että tiedä, mihin ottaa yhteyttä. Mun email on kaljukeiju@gmail.com ^_^ Kiitos tuhannesti, kylläpä ilahdutti!

    VastaaPoista
  4. Voi että kun ihana kertomus teidän päivästä!! <3 Paljon sitä ehtii yhden päivän aikana tapahtumaan! Mun huomion herätti miehesi osallistuminen kotitöihin, nimimerkillä 'mun mies ei oo esim. koskaan pedannu sänkyjä' :D On se hienoa et jotkut osaa (ja viitsii!) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tapahtuuhan sitä, ihan huomaamatta. On kyllä ihana, että tuo mies osallistuu <3 jää itsellekkin aikaa vähän muuhunkin ;) Nyt alat Heli opettaan sitä :P

      Poista
    2. No sitä itekin kaipaan -enemmän omaa aikaa.. Mä oon yrittäny opettaa tässä reilut 13 vuotta, vielä ei ole menny opit perille. Taisin päästää alussa liian helpolla ja sit tottui siihen :D

      Poista
    3. :D Hehhee ei sitä tiiiä, jos vielä oppis :)

      Poista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)