perjantai 20. tammikuuta 2017

Kun keittiö laitettiin hyrskyn myrskyn!

Konmarituksen yhteydessä tuli uusittua pari muutakin asiaa keittiössä, kuin vain astioita. Vaihtoon meni nimittäin ruokailuryhmä. En ymmärrä, miten en aikaisemmin ole ymmärtänyt pyöreän pöydän mahdollisuuksia. Sellaisen hankkiminen ei ole käynyt edes mielessä! Onneksi tajusimme sen nyt.
Meidän keittiö on vähän hankalan mallinen ja lisäksi suhteellisen pieni, ehkä noin 16-17 neliötä. Kaareva oviaukko yhdellä seinällä, pieni pätkä seinää lisänä. Yksi seinusta kokonaan ikkunaa ja kaksi jäljelle jäävää vain kaappeja. Tuo olemassa oleva pieni seinän pätkä on tähän saakka määritellut ruokapöydän paikan. Vuosien saatossa pöytämme koko on hiljalleen pienentynyt. Aluksi massiivinen kuuden hengän ruokailuryhmä vaihtui massiiviseen neljän hengen ryhmään, jonka jälkeen hieman kevyempään ja pienempään neljän hengen ryhmään. Suorakaiteen mallisille pöydille ei ole oikein muuta sijoituspaikkaa ollut, kuin tuossa pienellä seinän pätkällä. Tuolloin ikkunan vieressä ruokailijoilla on ollu käytössään aika hintususti tilaa ja ahtautuminen kapeaan  väliin on aika turhauttavaa! Mutta, mutta mikä pelastus pyöreä pöytä. 



Sitä ei haittaa tuo olemassa oleva seinän pätkä eikä se näytä hassulta vähän keskemmälläkään lattiaa. Ja mikä parasta ympärille mahtuu kuusikin tuolia ja kaikille ruokailijoille on hyvin tilaa ja paikoille on helppo päästä. Ai himpula, että olen iloinen tästä hankinnasta. Lisäksi pöytä on hirmuisen tukeva, ei notku tai nitku. Tuoleja ei ollut tarkoitus vaihtaa, mutta kun mieheni kanssa olimme pöytäostoksilla halusi hän mallailla uusia tuolejakin ja näihin ihastuttiin kumpikin. Kaikki vanhat tuolit ja pöydät lähtivät uusiin koteihin, kierrätys on hyvä juttu! 
Hyvä, että tämä herääminen  pyöreän pöydän mahdollisuuksiin tuli nyt. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan :) 
Tarkkasilmäiset ehkä huomaavatkin myös valaisimen uusiutuneen. Samalla uusimme keittiön valaisimet. Ja arvatkaa mitä? Nää on tuon miehen valitsemat :) Aika kiva maku hällä.
Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)