keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Oma huone!

Täällä taas :) Ehdittekö jo ihmetellä, missä bloggari luuraa? No kesäloman vietossahan minä. Tarkoituksella jätin kuvaukset ja kirjoittelut pois ja olen keskittynyt vain lomaan. Loma jatkuu vielä kolme viikkoa, joten harvakseltaan tänne sinä aikana mitään ilmestyy. Nyt piti tulla kuitenkin teillekin kertomaan yhden huoneemme sisustuksesta.
saatattekin ehkä muistaa, kuinka kevättalvella pähkäilin miten saisin kaikille lapsille omat huoneet. Keskimmäinen tyttäreni aloittaa syksyllä koulun, ja oman huoneen tarve kasvoi jälleen. Joten, päätimme tehdä hänelle huoneen alakerran makuuhuoneesta, joka tähän saakka on palvellut leikkihuoneena. Sisustuksen suhteen minulla ei ollut oikein mitään visiota ja pohdimmekin A:n kanssa yhdessä mitä hän huoneeseen tarvitsee ja haluaa. Koulupöydän ja kaapin ja sängyn ja ehdottomasti ison taulun. Siinäpä sitä onkin.

Päädyin ottamaan lapsen mukaan Marimekon myymälään, josta hän sai itse valita mieluisen kankaan tauluunsa. Toiveissa kun hänellä oli samantyylinen kangastaulu kuin pikkuveljellään. Aikansa pähkäiltyä hän päätyi värikkääseen Siirtolapuutarhaan, hieman epäilin mitähän tästä tulee, mutta kiltisti pakkasin kankaan autoon ja suhautimme kotiin suunnittelemaan lisää.Koulupöytä toive oli selvä, samanlainen kuin siskolla. Ikeaan siis. Pyysin valitsemaan myös kaapin Ikean valikoimista ja muutamasta ehdotuksesta hän valitsi Ivar- kaapin, jonka yhdessä tuunasimme mustalla dc- fixillä.

Vielä matto. Väri pitäisi kuulemma sopia huoneen väreihin. Pyysin valitsemaan taulusta jonkin sävyn,. johon matto pitäisi sopia ja hän valitsi turkoosin/mintun.  Matto on puuvillaa ja pintapainettu. Kevyt liikutella ja helppo pestä. Kuviot leikkivät kivasti seinän pallojen kanssa ja tuovat leikkisää, ei niin harkittua tunnelmaa huoneeseen.

Sängyn mallin valitsin minä ja hyväksytin asukkaalla. Toteutuksen hoiti mieheni. Sängystä tulikin niin kiva, että esikoinenkin tahtoo nyt samanlaisen. Sen hän saanee. Tytär on aivan innoissaan omasta huoneestaan. Kolme kertaa päivässä siivoamassa ja veli ja sisko saa kuulla, jos erehtyvät lelun jättämään lattialle :DHelpotuksen huokaus, että on mieluinen ja hänen valitsemansa taulukangas olikin nappivalinta, vaikka äitiä vähän epäilytti. Kyllä lapsen toiveita kannattaa kuunnella. Mutta mitä tykkäät sinä? Ei niin perinteisen pinkki tytön huone ;)

8 kommenttia:

 1. Huoneesta tuli aivan ihana! Ja tuo sänky on kyllä täysi kymppi :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva ja onpa mukavaa kun tyttö sai ikioman huoneen <3 Se on todella tärkeää lapselle. Meilläkin vähän päivitetään pojan huonetta, lempparivärit on selvät pikkuherralla :)

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä ihana, meillä edelleen jatketaan pinkillä linjalla :)

  VastaaPoista
 4. Upea tuli täältä lähtee moni idea omien lasten huoneeseen :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva tuo sänky! Muutenkin kaunis värimaailma.

  VastaaPoista
 6. Varmasti lapselle mieluinen huone, vielä itse suunnitellut ja tulos on hieno väreiltään ja tunnelmaltaan. Lapsen maailma ei onneksi ei ole kaavoihin kangistunut vaan vapaa ja raikas. Miksi et todellakaan voisi laittaa pilkulliselle pohjalle kirjavaa taulua 😊. Upea huone ☆♡☆

  VastaaPoista
 7. Kaunis huone! Onko kirjoituspöytä Ikean? Millä nimellä löytyy?

  VastaaPoista
 8. Toi matto on ihana!!! Mistä oikein hommasitte sen?

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)