perjantai 22. heinäkuuta 2016

Kesän lemppari asu

Kesään kuuluu ihanat kesäjuhlat ja tietenkin ihana arki. Minulla on nykyisin suuria vaikeuksia löytää itselleni kivoja vaatteita. Nuorisomuoti ei enää iske ja tätimuotikaan ei vielä ole se juttu. Lisäksi odotan vaatteelta pitkää ikää, käytännöllisyyttä, muunneltavuutta, ajattomuutta sekä arvostan suomalaisuutta ja käsityötä. Sekä omissa, että lasten vaatteissa pyrin suosimaan mahdollisuuksien mukaan suomalaisia merkkejä. En ole mikään tiettyjen merkkien perässä juoksija, vaan pyrin ostamaan vaatteita joilla on pitkä käyttöikä.
Tänä kesänä ehdottomat suosikkini ovat olleet luottokauppani Tuuni & Lorun valikoimasta. Ne ovat palvelleet arjessa ja juhlassa.


Usva mekko on käsinkudotusta luomupuuvillasta valmistettu mekko. Niin ihanan tuntuinen päällä ja ulkonäöltään aivan pellavan näköistä. Malli on vartalolle aika anteeksi antava ja yksinkertaista ulkonäköä on helppo muuttaa erilaisilla asusteilla. En ihmettele, että juuri tämä mekko on ollut melkoinen myyntihitti. Mekkoa on tehty lisää useampaan otteeseen ja jäljellä onkin enää muutama kappale. Jos tätä mielit niin kipin kapin ostoksille ;)
Syksyksi on tulossa syysmalli mekosta, joka on muutoin samanlainen, mutta hiaton. Ilmojen kylmetessä mekko on helppo yhdistellä pitkähihaisten kanssa. Väreinä tulee olemaan farkunsininen, joka on varmasti myös tosi makia ja lisäksi tämä musta.Usva mekkoon olen yhdistänyt Mary a. jalavan mustat leggarit aprikoosilla pitsiprintillä.
Merkki on tekstiilisuunnittelija Miira Zukalen ja vaatesuunnittelija Veera Moilasen vaate- ja asustemerkki. Legginsit painetaa käsin Suomessa, Helsingin Punavuoressa.
Itse legginsien valmistusmaa on Puola, mutta käsinpainaminen ja viimeistely tapahtuu Punavuoressa.
Nämä on ihan tosi kauniit ja aprikoosi väri on ihanan raikas ja kesäinen. Mallia on saatavana myös mustikansävyisellä printillä. Syksyksi Aprikoosi väri poistuu, joten vielä ehdit saada tätä kesäsävyä ja tilalle tulee syksyisemmät sinapinkeltainen ja  harmaa sukkahousuversioina tietenkin. Sellaiset täytyy kyllä saada syksyksi Usva mekon pariksi. Sinapinkeltainen kuulostaa kivalta!

Legginsien parina olen tykännyt käyttää pirteitä aprikoosin sävyisiä avokkaita.
Koruina useimmiten aika simppelit, puinen käsirengas, Muisto kaulakoru ja Muisto pitsikorvikset, jotka muuten just nyt ovat hyvässä alessa.


Tällä setillä ei niin hörselö-, blingbling-, tyllimekkojen karsastaja, kuten minä voivat helposti lähteä kesänjuhliin.Ja vähän asustetta muuttamalla setistä saa himppasen arkisemmankin.Käytännöllisyys ja muunneltavuus ennenkaikkea, tykkään!
Syksyksi leggarit sukkahousumalliin ja neuletakki olkapäille niin avot!

Ai niin, vinkkaanpa vielä muistaessani, että Tuunille & Lorulle on tulossa syksyksi
sisustusmallisto. En ehkä malta oottaa, mitä kaikkea tulossa onkaan. Toivottavasti ainakin jotain kivoja tyynyjä, syksyllä niitä aina kaipaa pehmikkeeksi ja lämmikkeeksi sohvan nurkkaan :)
Mutta onneksi kesää ja lomaa on vielä jäljellä, joten nautitaan tästä.
Hyvää viikonloppua sinne teille!

2 kommenttia:

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)