maanantai 17. maaliskuuta 2014

TOIVEPOSTAUS; Operaatio lihasta luiden päälle!

Multa on moneen kertaa pyydetty postausta kuntosaliharjoittelun etenemisestä ja tuloksista. Oon lykänny ja lykänny postauksen tekoa. Musta tuntuu niin hölmöltä kirjotella siitä tänne. Mutta ajattelin nyt pintaraapasua kertoa teille etenemisestä ja tuloksista.

Eli oon aina käynyt jonkin verran salilla ja harrastanut liikuntaa myös juoksun, sählyn ja ihan perus lenkkeilyn avulla. Syksyllä 2013 alaselkä alkoi oireilla juostessa ja hakeuduin lääkäriin, joka määräsi fysioterapiaan. Fysioterapeuttini kanssa sitten päädyttiin ratkaisuun vahvistaa syviä lihaksia ja muutenkin lihaksistoa. Helpommin sanottu kuin tehty. Ajattelin, että nyt jos koskaan on aika pitää huolta omasta kropasta ja fyysisestä kunnosta, joten päädyin asiakassuhteeseen Personal Trainerin kanssa. Ja päivääkään en oo katunu! Miten helppoa kun ammattilainen tekee ohjelmat valmiiksi, ohjelmat toimivat niin, että kohdistus tiettyyn osa-alueeseen onnistuu ja ruokaohjeistuskin tulee kaupan päälle. Rauta nousee sata kertaa paremmin kun kannustaja on treeneissä tsemppaamassa ja vahtimassa oikean suoritustekniikan onnistumista.

Se mun ihan eka Pt:n tekemä ohjelma päätettiin aloittaa ihan perus kestävyysharjoittelusta, jonka jälkeen panostettiin pari ohjelmaa kiinteytykseen. Järettömänä motivaationa on ollut PT:n ottamat mitat ja kuntotestit ohjelmien välissä. Kahden ensimmäisen ohjelman jälkeen mun kuntotstien tulokset oli parantunut puolella! Mikä fiilis. Kiinteytysohjelman jälkeen senttejä oli hävinnyt noin kuudessa viikossa ympäri vartaloa vajaa 30 senttiä. Pelkästään vyötäröltä oli lähtenyt yli 10 senttiä. Se jos mikä silloin motivoi jatkamaan. Ekassa Pt tapaamisessa painoin 54 kiloa olen 165 pitkä. Tuolloin tavoitteenamme oli, että kiloakaan ei tipu, mutta kiinteytystä tulee. Ekassa mittauksessa oli kilo tullut painoa, mutta tosiaan senttejä lähteny se vajaa 30. Kiinteytysohjelmien jälkeen päätimme keskittyä rakentamaan massaa ja perusvoimaa. Nyt mulla on kolmas ohjelma perusvoimaan keskittyneenä menossa. Käytän kaksijakoista ohjelmaa, että voin sen 4-5 krt viikossa käydä salilla. 
Tämä uusi ohjelma alkoi tänään. Nyt joudun keskittymään paljon enemmän ylävartaloon. Jalat ja alavartalo kehittyy niin paljon nopeempaa, ettei yläosa pysy mukana, joten tiesdossa on jaloille helpotusta seuraavaksi viideksi viikoksi! 

Voimaharjoittelukauden alussa työnsin  jalkasprässissä 90kgx12x3 nyt lukemat on 150kgx10x3 eli ihan kivasti on minusta kehitystä tullut. Eikä takuulla olisi samanlainen kehitys ilman PT:n tukea. Kyykyt mulla on vielä vähän heikommalla asteella takakyykyssä 65 kgx12x3 etukyykyssä muutama kilo vähemmän. Varon vieläkin vähän vaistomaisesti selkää näissä, vaikka vyöstä onkin ihan hyvä tuki.
Käsissä kehitys näkyykin paljon huonommin. Toivottavasti tilanne on toinen tämän viiden viikon käsisession jälkeen. Lisäksi olen nyt saanut ottaa juoksulenkit takaisin harjoitusohjelmaan. Massankeräyskauden aikana ne oli kielletty. Massa on nyt saatu ihan kiitettävästi +4 kiloa, joten tästä on hyvä jatkaa lihasharjoittelua. 
Paljon paljon paljon on vielä tekemistä, mutta onhan tässä aikaakin. Nyt on puoli vuotta yhteistä taivalta takana ja kivalta tuntuu! Suosittelen kyllä kokeilemaan ohjattu treenaamista, jos siihen vain on mahdollisuus.




35 kommenttia:

  1. Kannustava postaus :) Nimimerkiltä: 7v. tauon jälkeen taas salilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Äkkiä sitä koukkuuntuu taas. Mulla viimesimmässä raskaudessa jäi juoksut ja salit alkuraskaudessa jo. Kolme ekaa kuukautta pystyin juokseen. Ihana kun voi taas tehä noita juttuja. Tsemppiä sulle harjoitteluun!

      Poista
  2. Mä aloitin salilla käymisen viiden vuoden tauon jälkeen uudestaan kuukausi sitten. On kyllä tosi motivoivaa ja voi miten hyvän olon se tekeekään. Pitäisi itsekin kirjoitella blogiin kuulumisia aiheesta. Aloitustilanteesta voi lukea täältä http://niittykulma.blogspot.fi/2014/02/paluu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Se olo hyvän reenin jälkeen on ihan huippu. Ja kun tulokset nousee niin motivoi kummasti pistämään rautaa tankoon! TSemppiä harkkoihin !

      Poista
  3. Vau! Joskus vielä meinaan kerätä rohkeutta tuon Pt:n suhteen ;) Aloitin itse silkan painonpudotuksen mutta jo nyt on vähän semmoinen olo välillä, että tahtoisin enemmän jossain vaiheessa. Katsotaan, vielä on muutama hassu kilo normaalipainoon ja sit sen sisällä tahdon vielä rippeitä pois ja sit nimenomaan lihasvoimaa. Mut oon niin surkea "ylittämään itseni" yksin. Mukavuusalue. Mikä riesa, jolta pitäis pompata pois! No, tyytyväinen oon jo tähän pieneenkin kehitykseen joten etiäpäin sanoi mummo lumessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavuusalue! Vie oikeesti aikaa ja halua päästä yli siitä. Mua hirvitti aluksi karjua ja puhista ja ähistä tuolla salilla mut onneksi kaikki on jo niin tottuneet siihen, etteivät juuri välitä. Monestikkin vaan kyselevät, paraniko tulos ja paljo meni :D Kaikki kehitys on hyvästä ja hienoa, että oot saanu painoa pudotettua jos se on sun tavoitteena ollut. Kokeile ihmeessä traineria, siitä ei tahtos luopuakkaan enää :D

      Poista
  4. Olet kyllä melkoinen pakkaus, olet tehnyt paljon töitä ja ollut niin ahkera, mutta mahtavaa, kun voit jo juosta ja selän kivut ovat taakse jäänyttä elämää!!! Liike on lääke, näinhän sitä sanotaan!!! Upea juttu ja uskonkin,että kun on oma PT niin asiat onnistuu paremmin. Tsemppiä uuteen ohjelmaasi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Oon monesti ääneen sanonukki, että jos oisin jo töissä takasi en pystys ja jaksas näin paljoa aikaa käyttämään itteeni. No tehään nyt täysillä siihen asti kun se on mahdollista. Nautin niin aamujuoksuista sen ja kylmän suihkun jälkeen on niin ihana aloittaa päivä. Kiitos tsempeistä niitä tarvitaan!

      Poista
  5. Olet kyllä timmissä kunnossa ja niin hurjat tulokset jo kuuden viikon jälkeen WAU!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle olisi haaste blogissani :)

      Poista
    2. Kiitos! Vielä on paaaaaljon urakkaa edessä, jospa sitä tavoitteeseen pääsisi joskus. Hitaasti ja varmasti vaan kohti. Kiitos haasteesta :)

      Poista
  6. Tää(kin) oli kiva tarina :). Etenkin kun olen päättänyt, että jahka saan opiskelut alta pois, marssin pt:n pakeille, koska ihan liian pitkän tauon (jäätynyt olkapää pilas 2,5 vuotta elämästä) oon ajautunut siihen tilanteeseen, että punttisalin kynnys on noussut liian korkeaksi. Ja aina olin itse se, joka ihmetteli, että mikä siinä on, kun ihmiset ei liiku ja pidä itsestään huolta. Nyt olen näköjään samanlainen. Lenkkiä teen kyllä ja uin ja käyn vesijumpassa, mutta ei se oo sama asia. Etenkin kun oon niin vanha jo, että lihakset olis tosi tärkeitä.
    Että tsemppiä vaan jatkoonkin ja minä kyllä ainakin luen mielelläni näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on totta, että kynnys nousee tauon aikana. Lihashuolto ja harjotteet käy tosi tärkeiksi kun ikäää karttuu. Kiitos tsempeistä ja tsemppiä sullekkin pt:n tapaamiseen ;) Kyllä ne salin ovet taas aukeavat!

      Poista
  7. Todella Wau ! Ei voi kuin ihailla ja kunnioittaa tavoitteellisia, itsensä ruotuun saavia ihmisiä! :) Itse täällä olen ihan rapakunnossa yrittäen löytää taas inspistä. Kiitos tästä postauksesta, tästä tarttui varmasti jotain tälle motivaationetsintämatkalleni! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavati saat tsemppistä ja motivaatiota. Pakolla ei kannata edes yrittää sitten kun aika ja mieliala ovat oikeat. JA kiitos :)

      Poista
  8. Hienoja tuloksia ja ihanat pinkit lenkkarit :)

    VastaaPoista
  9. Hienoa ja onnea. Kyllä olisi niin ihana päästä salille. Ehkä pian, kun tuo muksu tuosta kasvaa :) Lenkillä oon paljon käynyt, mutta nyt viime viikolla sain tietää että mulla on luupiikki ja siihen loppu mun juoksut *itku*.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos S! Kaikki aikanaan.Sitten siitä osaa nauttia kaksi kertaa paremmin kun on jaksanut odottaa. Voi ei, on varmasti kivuliasvaiva! Olisko jotain korvaavaa lajia.

      Poista
  10. Olet kyllä sporttinen mimmi! :) Mulla on viime vuosina jäänyt salilla käynti ihan minimiin.. Ois kiva saada jostain taas se kipinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kipinä on toisinaan vähän etinnässä. Ajoittain tulee semmonen motivaatiopuutostila. Van sillonki ku aattelee, mitä on tullu luvattua ni suomalaisella sisulla etteenpäin!

      Poista
  11. Hieno suoritus! Minä hain tänään salikortin. Tarkoitus ois näin alkuun kiinteyttää laihduttamisen rinnalla.

    VastaaPoista
  12. Selässä alkaa erottuu kivasti lihakset :). Tosi hyvä tuo siun kyykkäilytulos jo, ite oon kyykyissä tosi huono. 50kg:lla menee nihkeesti 6 toistoo :D. Mut siitä se kehittyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tiina. Äkkiä se siitä paranee. Tykkään kyllä enemmän tehä takakyykkyjä. Tsemppiä sun reeneihin!

      Poista
  13. Upealta näyttää:)!!! Vautsi! Voi, kunpa itseäkin puraisisi joskus oikein kunnon urheilukärpänen!

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)