lauantai 10. joulukuuta 2016

Voiko joulu olla mustavalkoinen?

Pitääkö joulun olla punainen tai vihreä? Välkehtiä kultaa tai hopeaa? Pursuta koristeina joka tuutista? Vai voiko se sittenkin olla mustavalkoinen? Vähäeleinen? Hillitty? 
Ajattelin tehdä meidän joulusta ensin punaisen, mutta se ei tunnukkaan enää yhtään kivalta. Tuntuu, että tämä riittää, mitä meillä nyt on. Vähän, hillitysti, mustaa ja valkoista.
Joulukuusi koristeltiin jo olohuoneeseen. Tänäkään vuonna emme voineet laittaa oikeaa kuusta allergian takia. Kun ei kerta oikeaa niin vihreä edes ;) Tykkään tuon kuusen niin soppelista koosta. Se mahtuu mainiosti koriin ja ei tuki koko olohuonetta koollaan. Se on aika herttainen.
Joulutähtinä tänä vuonna palvelevat House Doctorin mustat paperitähdet. Joulun tekstiileinä Marimekon kuusikossa -tyynyt. Mustavalkoisena ja tämän talven uutuus värinä petrolinvihreänä.  Muutamat led- valot tuomassa tunnelmaa. Ja se on siinä. Siltä näyttää meidän olohuoneen jouu tänä vuonna.


Olohuoneen pöydällä komeilee mieheni tuoma kukkakimppu. Leikkoamaryllis on niin kaunis jouluisessa kimpussa. 
Mistä joulukukista muuten tykkäätte? Meillä on perinteisesti ollut valkoinen amaryllis ja valkoisia hyasintteja. Tänä vuonna lisäksi huonekuusi. 


Keittiöönkin on vähän laiteltu talvisempaa lookkia.
Kyntteliköt ja ledvalot tuovat pehmeää valoa ja hämyistä tunnelmaa. Tuolien selkänojille tein minitaljat metritavarana myytävästä karvakankaasta. Kätevää! 
Lähempänä joulua ajattelin lisätä joukkoon vähän joulunpunaista, kai nyt sitten kuitenkin sitä edes hitusen verran pitää olla :) 
Minusta on tainnut tulla vähän tylsä joulusisustaja. Ei turhaa roinaa, väri-ilottelua tai muutakaan jouluun kuuluvaa. Oiskohan vaikka kirkkaan punainen matto keittiöön mitään? 
Mitä värejä teidän jouluun kuuluu?
Onko vähemmän enemmän vai pitääkö jouluna heittäytyä vähän hulluttelemaan? 

5 kommenttia:

 1. Kivan näköistä. Itse ajattelin kuitenkin laittaa muutaman punaisen tyynyn ja kynttilän se riittänee. Mistä tuota karvaa saa metritavarana?

  VastaaPoista
 2. Joulu voi olla minkä värinen vaan. Ihmiset tekee joulun :)
  Ihanaa joulun odotusta <3

  VastaaPoista
 3. Joulu voi hyvinkin olla mustavalkoinen tai ainakin meillä on.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä. Kyllä isitä joulutunnelmaa saa luotua hillitymminkin. ihanaa joulua!

  -S

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)