tiistai 14. kesäkuuta 2016

Tyttöjen oma kesähuone

Täällä ollaan puuhailtu tyttärien kanssa leikkimökin kimpussa viikonloppuna. Kaksi kesää leikkimökin ulkopinta on odottanut maalia ja minä inspiraatiota maalaukseen. Nyt vihdoin se inspis iski ja saimme sudittua uuden pinnan. Aiemmin punaisesta mökistä tuli valkoinen harmailla tehosteilla. Kaksi maalikerrosta pinta vaati, että punainen saatiin peitettyä. Paljon se väri muuttaa ilmettä.
Ulkomaalausta tehdessämme tytöt esittivät toiveen, että leikkimökissä pitäisi olla paikka missä voisi lukea ja pötkötellä jopa nukkua. Aloimme ulkopinnan valmistuttua suunnitella sisustusta uudelleen. Samalla sain idean lattian uudelleen laittamisesta ja armas mieheni lattiaremontin seuraavana päivänä meille toteutti. Kylläpä se helpottaakin nyt puhtaana pitämistä, kun ei ole rakoja lattiassa, johon hiekka jää piiloon.


Lepopaikankin saimme toteutettua. Tytöillä oli toiveena, että lepopaikasta löytyisi katos. Päädyin tekemään katoksen Ikean lakanoista. Vallan hyvä leikkimökki käyttöön, eikä parin euron hintakaan päätä huimaa.Sänkynä toimii meidän käytöstä jo pois jäänyt lasten jatkettava sänky. Lasten toiveena oli myös, että he voisivat oikeasti vedellä tiskata leikkiastioitaan. Veden tuominen mökkiin on vähän hankalaa ja ei kovin järkevää, joten päädyimme sijoittamaan Brion leikkialtaan mökin kuistille missä oikealla vedellä voi astioita tiskailla. Lisäksi mökistä löytyy pöytä ja tuoli kahvihetkiä varten sekä liesi kokkailuun.
Osa astioista ja leikkiruoista säilytetään mökissä sisällä lopuille on paikka mökin kuistilla, josta tarpeen tullen voi leikkiin mukaan ottaa mitä tarvitsee. Itse leikeille jää enemmän tilaa. Lisäksi mökissä on satukirjoja ja keinutuoli. Verhoina tietenkin pitsiverhot. Sisutuksessa sai käyttää kaikkia meiltä ylijääneitä tavaroita ja osa jo valmiiksi leikkimökissä olikin. Kukiksi kerätiin luonnonkukkia pihalta.


Nyt on tytöillä oma pieni kesämökki, jota voivat mielensä mukaan laitella ja järjestellä. Minusta siitä tuli aika söpö ja ylpeänä tytöt kavereilleen mökkiään esittelivät.5 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana huone, kyllä tuolla passaa leikkiä. Tuo hella on kiva.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän suloinen kesähuone! Itsekin viihtyisin tuolla varmasti <3

  VastaaPoista
 3. Voi että miten söpö leikkimökki! Jokaisen tytön unelma! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan näköistä,kyllä varmasti maistuu leikit!

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)