torstai 13. elokuuta 2015

Helppoa kotiruokaa juustoleivästä

Varmasti jokaisessa lapsiperheessä välillä tuskastuttaa miettiä " Mitä tänään syötäisiin?". Ainakin itsestä tuntuu, että aina pitäisi olla samoja lasten mieliruokia. Jauheliharuoat ovat meillä kovassa suosiossa. Itse tehdyt lihapullat ja jauhelihapihvit ovat kaikkien lasten herkkua.
Vähän halusin vaihtelua arkisiin jauheliharuokiin ja sovelsin herkullisen murekereseptin omasta päästä. 

Aluksi tein perusmureketaikinan:

Sipulikeittopussi
Glutenitonta korppujauhoa
Mausteita maun mukaan
Vettä tai kermaa noin puoli desiä / desi
1 muna
700g jauhelihaa

Levitin mureketaikinan leivinpaperille.


 Lisäsin päälle metwurstisiivuja, pilkottuja tomaatteja, Vaalan juustolan juustoleipäkuutioita ja ripaus oreganoa.






Taikina rullalle ja pellille.
Päälle laitoin vielä paketillisen pekonisiivuja.


 Kypsän murekkeen kaveriksi tein raikkaan salaatin tomaatti, kurkku, varsisipuli, friseesalaatti sekä juustoleipäkuutiot. 





Juustoleipä kuutiolla on kiva korvata fetajuusto, juustoleivästä saa hyvin myös proteiinia, eikä tarvitse alkaa juustoleipää pilkkomaan vaan näitä saa tosi kätevästi valmiina kuutioina.



Helppoa, nopeaa ja maistuva kotiruokaa. Maistui sekä aikuisille, että lapsille!
Kokeile!

3 kommenttia:

  1. Mureke on siitä kiva ruoka, että sitä voi soveltaa miten vaan. Leipäjuusto on niin hyvää.

    VastaaPoista
  2. oi nam! pitääkin testata :)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulliselta! Pitää testata :)

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)