tiistai 29. elokuuta 2017

Työpiste tilauksesta!

Loppukesästä sain mukavan työtarjouksen suunnittelun saralta.
Sain tilaisuuden suunnitella suhteellisen pienellä budjetilla kauniin ja toimivan työpisteen mahdollisiin etätöihin. Täällä kunnassamme järjestettiin Pop Up Hub -tapahtuma, jossa etätyöntekijät kokoontuvat yhteen tilaan päiväksi tekemään töitä. Päivä on aikataulutettu työsessioilla ja tauoilla niin, että päivästä tulee tehokas. Lopuksi suunnittelemani työpiste arvottiin osallistujien kesken.
Budjetti työpisteelle oli 500e.
Työpöydäksi valitsin Jyskin mallistosta kauniin simppelin ja kevyen näköisen työpöydän.
Tykkään erityisesti sävyistä.
 Pöydän kaveriksi valitsin samoten Jyskin mallistosta konjakin ruskea työtuoli, rikkomaan hieman sävyjen harmoniaa. Punaisena lankana tätä pistettä kootessa pidin kuitenkin luonnonläheiset sävyt.
Lisäksi työpisteellä tarvitaan tietenkin säilytystilaa kaikenlaisella paperille ja tilpehöörille. Sitä varten valitsin työpöydän kanssa samaa sarjaa olevan laatikoston, joka liikkuu pyörillä ja on helposti tarpeen mukaan siirreltävissä paikasta toiseen.
 
 

Saksille, kynille, teipeille, muistilapuille jne. valikoin Ikean Skådis -sarjasta kaksi muistitaulua, joihin on helppo koota tarpeen mukaan hyllyä, teippitelinettä, ruukkua, klipsua jne. Meillä on tätä samaa sarjaa myös kotona ja se on sekä käytännöllinen, että kaunis.
Lisäksi työpisteellä pitää olla tietenkin lehtikoteloa, kynätelinettä, lomakelaatikkoa jne.
Valaisin on tärkeä ja tälle pisteelle valitsin niin ikään Ikean mallistosta työvalaisimen, joka toimii samalla langattomana laturina. Kätevää!
Ja jotta joskus etätöitä tehdessäkin voi ottaa vähän rennommin, ostin vielä Jyskin mallistosta mielestäni todella kauniin keinutuolin. Tässä tuolissa olin mukava istuskella rennosti ja osallistua vaikkapa etäkokoukseen.
 
 Keinutuolin kangas on minusta todella kauniin sinisenharmahtavan sävyinen.
 
Loppustailaukseen lainasin vähän omia tavaroitani, mattoa, verhoa, kukkia jne.
Kokonaisuudesta tuli minusta aika kiva ja varmasti aika lailla tekijänsä näköinen.
Palaute työpisteestä oli osallistujilta positiivista.
Kaiken kaikkiaan mukava oli määrätyllä rahasummalla saada toteutettua tällainen projekti. Tuo 500e ei kuitenkaan päätä huimaa ja diy -toteutuksiin ei tällä aikataululla ollut mahdollisuutta.
Mitä tykkäät sinä?

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuollaisessa työpisteessä olisi mukava tehdä töitä etänä. Itsellänikin haaveena saada oma työpiste kotiin, etätöitä varten. :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana! Ei yhtään harmittaisi nousta aamulla töihin jos tällainen työpiste olisi odottamassa tekijäänsä :)

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)