Suklaan ja kirsikan vastustamaton yhdistelmä. Niin hyvää. En pidä lainkaan kirsikan mausta muualla, kuin tuoreissa kirsikoissa. Niissä se on ihana. Ja ei taida juuri parempaa yhdistelmää olla kuin tämä pari. Perheen gluteenittomat herkut olivat lopussa ja viikonloppu edessä, innostuin kokeilemaan tällaista ihana pehmeää suklaista pohjaa. Taisi tulla aika herkkua, sen verran viuhakkaasti hävisi puolikas kakku. Ja kyllä on pakko myöntää, että taivaalliselta maistui pienimmän päikkäriaikaan, terassilla auringosta ja uusimmasta Dekosta kahvin kanssa nauttien.
Kokeile!
Aineet:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja (käytin glutenitonta jauhoseosta)
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja (käytin glutenitonta jauhoseosta)
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia . Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
Väliin vatkasin 2 dl laktoositonta vispikermaa, johon lisäsin noin desin fariinisokeria ja laktoosittoman maitorahkan.
Päälle sulatettua suklaata, joukossa hieman rasvaa.
Koristeeksi tuoreita kirsikoita ja valkosuklaata.
Aurinkoa ja lämpöä viikonloppuusi!
Herkullinen postaus, nam :) Aurinkoisia kesäpäiviä :)
VastaaPoista