sunnuntai 24. elokuuta 2014

Pullantuoksuisia mattohommia

Pojan huoneessa hyvin uransa palvellut pallomatto jatkoi eloaan uudessa kodissa ja meille muutti tämä tosi veikeä ja leikkisä musta-valkoinen puuvillamatto. Pallot matossa ja seinässä alkoivat olla ehkä jo vähän liikaa ja uusi matto toi kaivattua rauhallisuutta. Plussaa lastenhuoneessa ehdottomasti helppo hoitoinen ja helppo pestä. 
Vielä jotkin kivat verhot pitäisi löytää, toisaalta nyt olevat yksiväriset rauhoittavat, mutta haluaisin kokeilla jotain lapsellista.



Tänään innostuttiin tyttöjen kanssa oikeen urakalla leipomaan. Kirkon jälkeen tekastiin pullataikina kohoamaan ja kohta jo leijailikin ihana korvapuustien tuoksu nenään ja toi veden kielelle.
Miehelle leivottiin gluteenittomia leivoksia kuten mokkapaloja, kaupan gluteenittomat tuotteet on niin kauhian makusia ja hirmu kalliita niin yritän aina kokeilla jotain uusia juttuja. Tympiää kun niitä on vaikea saada kohoamaan kunnolla. Tänään kyllä onneksi onnistuivat kuin unelma. Oisko teillä antaa hyviä vinkkejä tai ohjeita gluteenittomiin leipomuksiin? 
Nyt vielä pieni iltalenkki miehen kanssa kaksistaan mummon valvoesa lasten unta.  Onni on ihanat mummot <3
Mukavaa alkavaa viikkoa!



18 kommenttia:

  1. Tosi kiva matto ja koko huone on aivan ihana. :) Nami pullia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matto valinta osui kerrankin nappiin. Oon niin pettynyt siihen pandoraan.

      Poista
  2. Lastenhuone on kyllä ihana. Onko matto mistä?

    VastaaPoista
  3. Ihanan raikas pikkumiehen huone ja matto sopii sinne loistavasti!
    Herkullisen näkisiä pullia ♥

    VastaaPoista
  4. Tosi hauska matto!!! Koko huone on kyllä hieno :)

    VastaaPoista
  5. Nam, tuoreet pullat on kyllä hyviä, vaikken ite pystykkään enään niitä syömään. Joten oikeastaan se tuoksu on aika kiduttava ;) Mista jauhoista leivot gluteenittomat leivonnaiset? Sunnuntain gluteenittomalla jauhoseoksella tulee todella kuohkeita leivonnaisia. Että jos niillä jauhoilla ei leivonnaiset kohoa, niin ohjeessa taitaa olla vika :) Luontaisesti gluteenittomat, kuten semperin jauhot, on sitten vaikea saada nousemaan. Mutta kyllä esim. Perunajauhoilla tehdystä kääretortusta tai täytekakusta saa todella kuohkeaa, niin oon miettiny et onko se idea sitten siinä, että luontaisesti gluteenittomatkin saa kuohkeiksi, jos ohjeessa vaahdotetaan kananmunat ja sokeri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon leiponu niistä sunnuntain ja sitte pirkan jauhoista. Saattaa kait nuissa minun ohjeissaki vikkaa olla tai liekkö leipojassa :D. Nyt tein pirkan jauhoista mokkapalat ja nousi kyllä hyvin. Joo tuo perunajauho kääretorttu onnistuu kyllä aina. Niin ja sekotan yleensä ihan nostelemalla jauhot muna-sokerivaahtoon ni ei pääse kauhiana lässähtään se vaahto.

      Poista
  6. Oih pullaa njam ja ihana matto, meinasin jo kysyä mistä mutta sainkin jo vastauksen ylempää. =)

    VastaaPoista
  7. Juuri paistettu pulla ja kylmä maitoa on parhautta :)
    Ihana uusi mattokin siellä :)

    VastaaPoista
  8. Voi, että tuo teidän pojan huone on hyvän näkönen. Meillä on tytöt viikkotolkulla pyytäneet äitiä örkkien paistoon, mutta tää äiti ei oo jaksanut - ne ois kyllä niin hyviä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Munkkeja aateltiin tässä tehä,ne ei kyllä kauvaa vanhene :P

      Poista
  9. Onpa kaunis matto ja jännä kuvio, sopii kyllä hyvin tuonne huoneeseen!

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)