maanantai 20. huhtikuuta 2015

Keveyden kaipuu

Säännöllisesti keväisin iskevä keveyden kaipuu. Yleensä minulla tähän on liittynyt myös värien kaipuu, mutta tämä vuosi näyttää olevan poikkeus. Väripilkkuja on hyvin vähän ja värimaailma on myös kevään pysynyt vaalea-harmaa-naturelli linjalla. Mutta keveyttä ja ilmavuutta tekee sisustajan mieli.
Pienenä uudistuksena olohuoneeseen keveyttä hakiessani päätyi tämä Marimekon Fokus- kankaasta mieheni tekemä taulu. Jokin tuossa Fokuksen kuviossa kiehtoo ja kaikessa yksinkertaisuudessaan se kuitenkin vangitsee katseen. Kangas on jo tovin odotellut sievästi paketissa, nyt remppahommien loppuessa ja arjen tasoittuessa huomaan pienen sisustusinnon jälleen nostavan päätään ja kangaskin pääsi arvoiselleen paikalle. Seinällä ollutta String Pocket hyllyä alustavasti kaavailin vähän keittiiöön, mutta toisaalta tykkään näistä keittiön paljaista, keveistä seinistäkin. Jospa hetken nautin niistä vielä. 
Joko olisi aika heittää paksummat torkkupeitot vaatehuoneeseen? Niihin on kyllä ihana iltaisin lasten kanssa kietoutua. Pientä tavaran raivausta ja turhasta luopumista pitäisi myös tehdä. Miten sitä aina kertyykin nurkat pullolleen kaikenlaista. 
Mites sulla, tuleeko keväisin selkeästi jotain "sisustusoireita"? Vaihdatko joka kevät uusia tekstiilejä vai saavatko vanhat välttää? Entäpä matot? Vaihtuvatko ne kesäisempiin? Itse huomaan kaipaavani sitä selkeyttä, vähäeleisyyttä, ilmavuutta, keveyttä ja raikkautta. Niitä metsästäen tähän viikkoon :)

Mukavaa viikkoa sulle!29 kommenttia:

 1. Meillä on ympäri vuoden sen verran vähän tavaraa esillä, ettei tule keväisin mitään kevennyksen tarvetta. Toki paksummat peitot ja taljat joutavat kaappiin sekä kynttilät kerään pois, mutta muutoin mennään samoilla jutuilla ympäri vuoden :) Kukilla ja yrteillä tuon kevään kotiin! Mattojakin meillä on niin vähän, ettei tule tarvetta vaihtaa kevyempiin :D Mutta ihanaa lukea muiden blogeista näitä kevätjuttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä huippu ku et ostele turhia :) Kynttilät pitäskin heivata kaappiin. Minäkin yhden kukan ostin sisälle, en oikein jaksa sisäkukkia hoidella, ennemmin ulkokukkia.

   Poista
 2. Olen huomannut hempeilyn tulleen meille. Vahva musta saa väistyä ja haussa on vaaleampia sävyjä.

  VastaaPoista
 3. Tulipas kaunis taulu! Piti oikein tuijottaa sitä hetki..

  Ei ole keväisin pelkästään oireita, vaan ihan sisustuskuume :) Tai no nyt on tulossa juhlia taloon, joten nurkkia laitetaan kuntoon innolla. Tuleepas samalla tehtyä monta juttua, joita aina vaan siirretty ja siirretty... Yleensäkin keväisin kyllä mietin sisustushommia enemmän ja juuri selkeyttäminen on se juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin yleensä kovempi kuume, mutta nyt remppa vei vissiin ylimääräiset mehut ja tämmöstä pientä piperrystä vain harrastellut :)

   Poista
 4. Ihana taulu! Ja tuo tuoli on kaikessa yksinkertaisuudessaan upea! :) Mistä olet ostanut tuolin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jotexilta on tuoli, se on tosi kiva. Tuommoinen hengetön, kevyt.

   Poista
 5. Ihanalta näyttää! <3 Keväällä tekee aina mieli pastellivärejä ja kevyempiä tekstiilejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Mistähän se johtuu? Nyt oon aika vähän mitään pastellejakaan kaivellut esiin. Vähän tuota vaaleanpunaista.

   Poista
 6. Ihana on tuo sinun taulusi. Itsekkin olen miettinyt fokuksesta tekeväni taulun. Onko sinun kangas valkoista valkoisella, eli sellaista vähän läpikuultavaa batistikangasta? Mustana minulla on jo fokus kangas, se on sellaista tukevaa puuvillakangasta. Mutta tuo valkoinen on kyllä niin kiva ja sopisi meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juuri tuota batistikangasta. Tykkäsin, että se on tarpeeksi ilmavaa ja semmosta kevyen näköistä. Puuvilla oli paljon raskaamman oloista.

   Poista
 7. Tämä taulu on upea! Minäkin olen ihastellut samaa kangasta, ehkäpä kuosi löytää joku päivä meillekin! <3

  VastaaPoista
 8. Tuo taulu on aivan upea <3 Ja muutenkin teillä on niin kaunista :)!

  VastaaPoista
 9. Mikä on tuon laminaatin sävy? Aivan ihana :)

  VastaaPoista
 10. Great decor!

  http://beautyfollower.blogspot.gr

  VastaaPoista
 11. Wau! Ihan mahtava taulu ja tunnelma koko seinustalla! Upea!

  VastaaPoista
 12. Vau mikä taulu! Tuo koko "tekee siitä sen" :)

  VastaaPoista
 13. Wau. Mahtava.

  Kyllä meillä vaihtuu kevyemmät/hempeämmän sävyiset tekstiilit kevään tullen. Mattoja en vaihda, sillä otan lähes kaikki pois kesäksi. Syksyllä sitten laitetaan puhtaat matot lattiolle.

  VastaaPoista
 14. Mikä tuon taulun pohjana on? Määrämittaiset levyt/styroksit ovat liian pieniä tuolle kuviolle

  VastaaPoista
 15. Samaa mietin, miten tuo kaunis taulu on tehty?

  VastaaPoista
 16. Samaa mietin, miten tuo kaunis taulu on tehty?

  VastaaPoista
 17. Ihana taulu, mistähän Marimekon Fokus-kangasta löytäisi...? :)

  VastaaPoista
 18. Onpas ihana myös tuo matto! :) Mistä hankittu?

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)