lauantai 16. toukokuuta 2015

Vinkki numero 2 gluteenittomaan juhlaleivontaan

Eilisestä tuotekehittelystäni innostuneena aloimme aamusta lasten kanssa kehittelemään makeaa mallia hyydytetystä kakusta juustoleipäpohjalla.
Mietin, mikä maku sopisi juustoleivän kaveriksi. Päädyin pohjoisen makuun karpaloon. 
Juustoleipä ja karpalo yhdessä ovat jo tuttu vanha kombo, joten päätin vähän piristää tätä makuyhdistelmää kinuskilla ja valkosuklaalla. Valmistin kaksi eri täytettä. Toiseen laitoin vaahdotettua vaniljavaahtoa, appelsiinituorejuustoa valkosuklaarouhetta  ja karpalohilloa.Täytteestä tuli aika hailakan vaaleanpunainen, joten lisäsin muutaman tipan punaista elintarvikeväriä tuomaan kauniin värin. Toiseen täytteeseen valitsin vaniljavaahdon, maustamattoman tuorejuuston ja kinuskin. 
Pohjaksi hyväksi havaitsemani Haapalan juustoleipä vähälaktoosisena. Asettelin täytteet vuoron perään vuokaan niin, että ensimmäisenä juustoleivän päälle tuli vaaleanpunainen karpalotäyte. Juustoleipä on saman sävyinen, kuin kinuskitäyte, joten täytteet asettuivat kauniisti vuoron perään vaaleaa ja vaaleanpunaista. Valkosuklaan rouhin aika karkeasti, että suupaloihin sattuisi vähän rouheutta. Päällimmäiseksi kerrokseksi tuli siis karpalotäyte. Täytteet saa asetella varovasti, etteivät ne kovin sekoitu. Käytin saman verran liivatelehtiä kuin eilisessä kakussa ja se riitti hyvin.
Kakun hyydyttyä koristelin sen tomusokerikuorrutetuilla karpaloilla ja valkosuklaasulalla. Simppeliä ja kaunista. Ohjeen soveltelin kokonaan omasta päästä yllättävän hyvin sopivat keskenään karpalo-kinuski-valkosuklaa ja juustoleipä. Kokeilkaapa vaikka juhannuksena, jos keväällä ei ole juhlia tiedossa.



 Karpalot tuo kaivattua kirpakkuutta makean keskelle



Juustoleipä sulautuu mainiosti tuohon kinuskitäytteen sävyyn. 



Valmistusohje

Pohja:

Haapalan juustoleipä vähälaktoosinen

Täyte:

Täyte 1:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200g appelsiinituorejuustoa

4 rkl karpalohilloa

puolikas levy valkosuklaata rouhittuna karkeaksi

pari tippaa punaista elintarvikeväriä

3 liivatelevyä liotettuna noin 25 ml vettä


Täyte 2:


0.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1dl kinuskia

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 liivatelehti noin 25 ml vettä


Ohje:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vaniljavaahto ja jaa se kahteen osaan ohjeen mukaan.

Rouhi valkosuklaa täytettä 1 varten.

Sekoita täytteiden aineet keskenään omissa astioissa

Kun täytteet ovat sekoitettu, sulata liivatelehdet kuumaan, keitettyyn veteen. Voit liottaa kaikki 4 lehteä noin 0.5 dl vettä ja jakaa silmämääräisesti 1/3 liivatesulasta kinuskitäytteeseen ja 2/3 karpalotäytteeseen. Lisää liivate ohuena nauhana ja sekoita hyvin koko ajan.

Aseta juustoleipä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja lusikoi karpalotäytteestä puolet juustoleivän päälle.
Lusikoi varovasti kinuskitäyte karpalotäytteen päälle. Varo sekoittamasta täytteitä toisiinsa.
Viimeisenä lisää loput karpalotäytteestä ja tasoita varovasti pinta.
Anna hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa.
Kun kakku on hyytynyt, irroita se reunoista terävän veitsen avulla. Irroita vuoka.
Koristele karpaloilla, sirottele päälle tomusokeria. Sulata puolikas levy valkosuklaata mikrossa välillä sekoittaen.
Lisää valkosuklaasula pursotuspussiin ja vetele kuvioita kakun pintaa oman mielesi mukaan.
Valmis!
Herkullisia hetkiä :)




4 kommenttia:

  1. Todella hyvältä näyttää ja kuulostaa tämä kakkunen!! Osaisinkohan itse tuollaisen valmistaa..

    VastaaPoista
  2. Kiitos näistä gluteenittomista vinkeistä! <3

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)