lauantai 31. tammikuuta 2015

Keittiössä kevättä rinnassa

Kevättä rinnassa, tosiaan. Niin sisustuksen kuin pukeutumisen sarallakin. Mieli halajaa kirkkaita värejä päälle ja uudistusta kotiin. Kummallinen tämä naisen keväinen puhku.

Keittiö on meillä nyt suuren myllerryksen kohteena. Remonttisuunnitelmat on hyvällä mallilla ja kevään aikana niitä päästään toteuttamaan, kunhan tämä tenttiputki helpottaa ja jää aikaa vähän muuhunkin. 
Ennen suurempaa myllerrystä teimme kuitenkin pari pientä ilmeen kohtotusta keittiöömme. Vuosia jo palvellut valtavan suuri korkeakiiltovalkoinen ruokapöytämme oli nöyrästi palvellut tiensä päähän. Miehen kanssa pohdimme, millaista pöytää keittiöön tahdomme ja se oli varmaa, että pienempikin riittää. Myös korkeakiiltoisuus hylättiin sen herkästi naarmuntuvuuden takia. Lisäksi toivoimme vähän lisää kontrasti keittiöön ja valkoinen pöytä tuntui liian ..hmmm, no valkoiselta :D
Aikamme selailtua, liikkeistä kuljettuamme ja pohdittuamme päädyimme tähän harjatun tammen sävyiseen 160 pöytään. Tähän mahtuisi kaikki kuusi tuoliakin, mutta laitoimme vain neljä. Kaksi yli jäänyttä siirsimme olohuoneen työ/opiskelupisteen istuimiksi. 
Pienempi pöytä istuu heti paremmin tilaan ja on meille riittävä. Pienin istuu juniorituolissa pöydän päässä. 






Lisäksi päänvaivaa todellakin tuotti keittiön kattovalaisin. Halusin siihen jotain ajatonta, mikä ei vuoden päästä olisi jo so last season, vaan kestäisi vähän ajan hammasta ja ailahtelevaa mieltäni. Yhtenä ehtona oli myös, suomalainen muotoilu. Lisäksi piti ajatella, että valaisin sopisi myös remontin jälkeiseen keittiöömme. Vepsäläisellä ja Askossa kierrellesäni olin vain varmempi valinnastani ja niinhän siinä sitten kävi, että klassikko ja ehkäpä jonkun mielestä jo niin nähtykin Yki Nummen Lokki-valaisin siihen lopulta valikoitui. Ja eipå olisi voinut parempi valinta olla. Miehen kanssa ollaan kyllä tosi tyytyväisiä valintaan. Arvoimme 70 ja 50 senttisen välillä, mutta lopulta valitsimme isomman koon ja hyvä niin. Minusta se ei näytä liian isolta? Vai näyttääkö?



Pientä ilmeen kohotusta täällä harrastettu, olohuone taitaa olla seuraava ehostuksen kohde. Jotain pientä uutta sinne jo olenkin laittanut. Marimekon Bottna- kankaasta ommellut tyynynpäälliset ja aivan hurmaavan korallin värinen pilarikynttilä. Niin mukavasti kävi tuohon mustan ja harmaan kynttilän kaveriksi :) Ja heti tuli keväisempää fiilistä.




Pieni pöytäkin löysi paikkansa olohuoneesta. Se saa nyt säilytellä sisustuslehtipinot, enhän sitä raaskinutkaan makuuhuoneeseen siirtää. 





Mutenkin täällä on kärsitty järjettömästä tavaroiden raivaus- ja järjestelyvimmasta. Harmi, kun aika on niin rajallista, eikä vapaapäiviä viitsi tuhlata sellaiseen. Lomaa ootellessa :)

32 kommenttia:

  1. Hei! Mistä tuo ruokapöydällä oleva valkoinen maljakko on? Todella kaunis :)

    VastaaPoista
  2. Löytyipäs täältä kaunis koti!Ihanat värit.-sanna-

    VastaaPoista
  3. Tutun kuuloinen puhuri siellä ;-) Uusi pöytä on kyllä hyvänvärinen, eikä ainakaan näissä kuvissa valaisin
    näytä liian isolta. Oikein hyvä! :-) Klassikko on aina klassikko :-)

    VastaaPoista
  4. Kaunis kokonaisuus, eikä valaisin ole todellakaan liian iso tuohon! :)

    VastaaPoista
  5. Teillä on kyllä tosi kaunista ja tuo valaisin on just hyvän kokoinen ja kaunis tuohon:)

    VastaaPoista
  6. Teillä on selkeää, vaaleaa ja raikasta. Bongasin paljon kaikkea kaunista. Varsin kiva matto ruokailuryhmän vieressä, mistä se on hankittu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla. Matton on Annon valikoimasta Aatos nimeltään. Kodin ykkösestä ostin :)

      Poista
  7. Aivan upea pöytä ja lokki-valaisin kruunaa tyylin. Lokin koko on juuri oikea tuohon pöydän päälle ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa kiva, että päädyttiin oikeeseen kokoon. Epäilin, että pienempi ois ollu liian pieni...

      Poista
  8. Näyttää kyllä hyvältä tuo kokonaisuus ja käy teille hyvin! Oma silmäni kiinnittyi ihaniin yksityiskohtiin string-hyllyissä, kaunista!

    VastaaPoista
  9. Nättiä. Tosi kaunis tuon pöydän väri. Teillä on muutenkin sellainen rauhoittava harmoninen luonnonvärien symbioosi sisustuksessa. Me likey, a lot <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos H! Meki ihastuttiin tuohon pöydän sävyyn. Ja juu luonnonvärit on se mun juttu :)

      Poista
  10. Onpa kaunis tuo keittiön pöytä, ihanan elävä pinta <3. Täällä kanssa pöydän etsintä käynnissä, mutta vielä ei ole löytynyt mieleistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on eläväinen pinnaltaan. Jospa pian tärppäisi sullakin Senja!

      Poista
  11. Ihanan raikkaan ja kivan näköistä teillä! Pöydän väri on kaunis <3 Lokki on yksi suosikkivalaisimistani, vaikka sitä ei meiltä löydykkään. Hyvä valinta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaima :) Väri mielyttää meitäkin samoin kuin valaisin. Kiitos, mukava kuulla, että arvostat suomalaista designia :)

      Poista
  12. ihana pöytä. meillä alkaa rakennusprojekti ja oon kattellu vähän ton tyylistä pöytää sitten meille :D ja tuolit haluan just valkoiset ja puunväriset jalat :) !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä rakennusprojektiin! :) Hyvältä kuulostaa suunnitelmasi ;)

      Poista
  13. Ihana koti sinulla. Mikä väri tuo harmaa on seinässä, maali vai tapetti? Onko teidän makuuhuoneessa samaa väriä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle. Sävy on Sadolin vaaleaharmaa ja sama kaikissa huoneissa :)

      Poista
    2. Muistaisitko värikoodin? :)

      Poista

Jätä ihmeessä merkki käynnistäsi :)